Wie is de Mol?

search

Voorbeeld

Na de spannende executie en het vertrek van de eerste afvaller moet de groep even bijkomen, maar niet voor lang... Er staat ze een aantal uitdagende opdrachten te wachten: met geheime missies, blacklight ballerina’s en een heftig vrachtwagenparcours.

Opdracht 1: Om de tuin leiden

Bij kasteel Valtice krijgen de kandidaten in twee groepen een rondleiding. Ze moeten zoveel mogelijk van die rondleiding vastleggen: op film, met foto’s en in tekst. Elke groep wijst een coördinator aan die vanuit een control room aanwijzingen geeft over wat belangrijk is om vast te leggen. Maar de kandidaten in de control room krijgen van Rik een geheime missie: zorgen dat de fotograaf en de schrijver van hun groep tijdens de rondleiding geheime opdrachten uitvoeren, zonder dat de cameraman/vrouw het merkt. 

Voor elke opdracht die wordt uitgevoerd zonder dat het de cameraman/vrouw het opvalt, verdienen de teams geld voor de pot. Maar kan de cameraman/vrouw aan het einde van de rondleiding twee van die geheime opdrachten benoemen? Dan wordt er geen geld verdiend en krijgt hij of zij zelfs een joker!

Opdracht 2: De dans ontspringen

In het Loucky klooster kunnen de kandidaten 2000 euro voor de pot verdienen. Ze verdelen zich in twee groepen, die met elkaar communiceren via portofoons: verkenners en verzamelaars. De verkenners krijgen 20 minuten om op aanwijzen van de verzamelaars informatie te vinden over waar geld te vinden is. De verzamelaars krijgen vervolgens 15 minuten om het geld op te halen. 

Maar in het gebouw zijn ‘blacklight ballerina’s’ actief, die de kandidaten proberen uit te schakelen met laserguns. En als dat gebeurt, zijn ze alles wat ze bij zich hebben kwijt. De ballerina’s kunnen de kandidaten niet zien, maar wel horen. 

Opdracht 3: Symbolisch bedrag

Voor de derde opdracht zijn de kandidaten op het testterrein van Tatra. Om geld te verdienen voor de pot moeten vier kandidaten op het speelveld met twee trucks borden met de juiste symbolen omver rijden. 

Om te weten wat de juiste symbolen zijn, gaan vier andere kandidaten een testrit maken over het terrein. Zij komen onderweg borden tegen met juiste en verkeerde symbolen. Van de juiste symbolen moeten ze foto’s maken en die doorgeven aan de communicator van de groep. Die zit in een truck naast het speelveld en heeft als enige contact tussen de fotografen en de mensen op het veld. 

Maximaal kunnen de kandidaten 2100 euro verdienen. Per juist omgereden bord: 350 euro. Rijden ze een verkeerde om, dan gaat datzelfde bedrag uit de pot. Voor de kandidaten die een testrit gaan maken wordt het een bumpy ride!

Meer Wie is de Mol?

Ook interessant