Wie is de Mol?

search
Dagboek van de afvaller - Afl. 2

Dagboek van de afvaller - Afl. 2

Minutenlang keek presentator Rik ons stuk voor stuk aan. De setting was fantastisch, in de prachtige tuin van een middeleeuws kasteel bij een ondergaande zon. Ik probeerde zo rustig mogelijk te zitten, een beetje onderuitgezakt. Keek zo nu en dan naar mijn medekandidaten die er net zo aan toe waren als ik. Maar ondertussen klopte een ader steeds harder in mijn nek. En ik zag dat ik niet de enige was die zich zorgen maakte. Want wat als je er als eerste uitvliegt bij ‘Wie is de Mol?’?

De rode gloed zorgde voor een indrukwekkende sfeer. De spanning spatte werkelijk van het tv-scherm af! Want dat is ‘Wie is de Mol?’ ook: een onvoorstelbaar mooi kijkspel met de meest geweldige taferelen.

Iedereen probeerde zichzelf een houding te geven toen Rik eindelijk begon met de executie. Laat het dan maar snel over zijn. Bij de vierde naam was het raak: Remco moest het spel verlaten. Hij was als verdoofd, had het totaal niet verwacht. Niemand eigenlijk.

Had hij net als ik grote twijfels over de test: Zat ik wel in de juiste richting te denken? Het afscheid van Remco was te kort en vooral krachtig. Hij schreef vorige week al dat we een ‘bijzonder momentje’ samen hadden. En dat was ook zo. In een korte tijd waren zoveel spontane en energieke mensen bijeen, die het ook nog eens vanaf de eerste minuut heel erg goed met elkaar konden vinden.

Het spel was nog teveel een tombola en iedereen kon de Mol zijn. Erik de Zwart

De volgende dag waren er nieuwe uitdagingen, een speurtocht door een kasteel en weer een lasergame waar ik de eerste keer niet echt gelukkig van werd. De tweede keer ook niet. De opdracht met de vrachtwagens was mij op het lijf geschreven. In de aanloop was er enig tumult over wie er mocht sturen en wie een centrale rol zou krijgen. Dat mocht ik niet zijn en het werd Florentijn. Dan maar een Henk Wijngaard-tje (voormalig trucker die een hit had met het nummer ‘Met De Vlam In De Pijp’ in 1978) en gaan met die enorme machine. Dat was ècht leuk. Alleen jammer dat Splinter een aanwijzing verkeerd doorgaf, of was dat bewust?

Daarna de test. Ik heb zoveel mogelijk spreiding toegepast, maar het mocht niet baten. Na de vierde of vijfde kandidaat zei Rik mijn naam en ik wist het al voor het scherm tergend langzaam op rood ging: ik lig er uit. Het spel was nog teveel een tombola en iedereen kon de Mol zijn. Maar wat was het een geweldige ervaring om aan dit televisieprogramma te mogen meedoen. Toen ik al in het najaar van 2019 voor het eerst benaderd werd, hoefde ik geen seconde te twijfelen. ‘Wie is de Mol?’ is één van die bijzondere gebeurtenissen die je persé wilt meemaken, de bucketlist zeg maar! Ik had het voor geen goud willen missen om met zulke fijne mensen een heerlijke week in het zonnige en mooie Tsjechië te mogen doorbrengen. Vrienden, succes jullie, ik ben toch wel heel benieuwd Wie Die Mol Was...

Erik de Zwart

 

Meer Wie is de Mol?

Ook interessant