Wie is de Mol?

search
Dagboek van de afvaller - Aflevering 2

Dagboek van de afvaller - Aflevering 2

Lees het dagboek van de tweede afvaller.

“‘Wie is de Mol?’ Dat is toch dat programma waar ze de rust verstoren in een dorp ergens?!” Ik wist duidelijk NIKS toen ik de vraag kreeg of ik mee wilde doen. “Kijk effe een aflevering voordat je ‘nee’ zegt,” werd gezegd. 

En dat deed ik… Een aflevering terugkijken. Één aflevering werd twee afleveringen en ik zat erin vast. Ik besloot het te doen! Me voor te bereiden, een tactiek te bedenken en voor het eerst in m’n leven de boel de boel te laten en op een vliegtuig te stappen… Destination…? Onbekend! Niks voor mij. Je totaal overgeven aan een groep mensen die je (waarschijnlijk) niet kent.

Schiphol, daar begon het. Ik kijk om me heen: waar zijn de anderen? Niemand… Ik krijg een envelop in m’n handen gedrukt. En wordt naar een check in balie gestuurd. There we go Glen Faria... 

De groep… We liepen al onhandig langs elkaar op het vliegveld. Veel spelers herkende ik, ondanks de mondkapjes. Bij iedereen die ik tegenkwam dacht ik: ‘Nice!!’. Eerst Welmoed, toen Everon, daarna Hila en de rest.

Wat een top groepje dit! Dat werd al meteen duidelijk toen we met elkaar mochten praten. Iedereen was net zo nerveus als ik… Nou, dat scheelt. Wat me ook opviel is dat dit een groep superintelligente mensen is. Ik wist dat ze allemaal zeker een spel kunnen spelen.

Lekker kletsen, gezellig. Dat dus de hele tijd. En ineens besef ik me.... Shit!!! We zijn al begonnen. Ow My Goddd wat heb ik allemaal gezegd? Ze hebben me door… Of ze denken dat dit wat ik doe allemaal mijn tactiek is. Of ze denken dat ik denk dat zij denken dat dit mijn tactiek is. Of.... Ik dacht: ‘Als mijn hoofd zo door blijft gaan, ontploft ie vanzelf binnen twee dagen. Hoe the fuck ga ik dit volhouden?’

De opdrachten… Aaaaight Glen, je gaat lekker. Je zit er lekker in jongen. Lekker enthousiast iedereen. Wacht effe... Iedereen? Er zit toch een Mol tussen? Iedereen doet zo z’n best. Maar ja, de Mol gaat heus niet nu al mollen? Of juist wel? Kan Sahil die boomstronk echt niet optillen of doet hij maar alsof? Ik word nu al gek!!!! Zo ging het de hele dag.

Oke top!! Het blijkt dat de mensen thuis (het ‘Die Hard’ Molpubliek) denken dat ik het meest te vertrouwen ben. Ik heb iets gewonnen!! Vet blij. Ik mocht iemand immuniteit geven voor de test. Everon natuurlijk!! Toch?!

De executie… Lekker achteroverleunen. Enjoy the ride! Iemand gaat eruit, maar Everon en ik niet. K*TT… Suzanne wel! Dat vind ik verschrikkelijk. Suzanne, m’n maatje. Had ik haar die vrijstelling moeten geven? Hoezo was je zo zeker van Everon? Wat een dag... en wat een spel.... Wat een rit!

Dag twee. Alles schiet te snel voorbij. M’n hoofd is ergens anders mee bezig. Met thuis. “Focus Glen!” Deze groep mensen is te sterk voor dit. Je bent er voor 100 procent, of je moet eraan geloven. En ja!! Rood scherm. Verwacht, maar toch k... 

Ik zal deze reis nooit vergeten. Dank iedereen! Voor en achter de schermen. Dit wordt een keihard seizoen!!!

Glen 

 

Meer Wie is de Mol?

Ook interessant