Wie is de Mol?

search
Dagboek van de afvaller - Aflevering 9

Dagboek van de afvaller - Aflevering 9

Hahaaaaaa vloog ik ineens ondersteboven in een stuntzweefvliegtuig boven een Tsjechisch oord met een man die ik én niet verstond én nooit meer van mijn leven zou zien, aan de vooravond van een finaleplek terwijl ik wist dat of ik of één van de geweldige medekandidaten op de grond die eindstreep niet zou halen. Dat is Wie is de Mol? voor mij in één exemplarische scène. 

Ik heb van iedere seconde van dit hele avontuur genoten. Ook als we niet bezig waren met de opdrachten. Van het uit het raam staren tijdens de ellelange busritten, van het eeuwig chocolade scoren bij ieder tankstation, van de koffie overal waar we kwamen, van het muziek luisteren tijdens dooie uren, van de wandelingen door de prachtige natuur. 

Ik heb zo veel plezier gehad, alleen al in het verplaatsen van mezelf in de gedachtegang van de mensen die de opdrachten bedenken." C.

De fantastische mensen die dit programma maken, ze zorgen ervoor dat het zo goed is als het is. Dat is niet te onderschatten en het plezier van de kijkers van het programma ook niet. Geweldig hoe enthousiast iedereen is en hoe mensen meeleven met wat ik allemaal mee mocht maken. De opdrachten waren ook stuk voor stuk geniaal. Ik heb zo veel plezier gehad, alleen al in het verplaatsen van mezelf in de gedachtegang van de mensen die de opdrachten bedenken. En ik heb genoten van hoe ze die vervolgens hebben uitgevoerd. Wat een voorrecht ook dat we op al die locaties mochten draaien, waar dan telkens weer fantastische Rik op ons stond te wachten. 

Daarnaast een kleine ode aan mijn medekandidaten. Stuk voor stuk helden en paradijsvogels die ik hopelijk nog mijn hele leven spreek. Remco, je geweldige humor en je stinkschoenen op het balkon buiten onze slaapkamer. Florentijn, de magische verhalen van al je werk, voornamelijk in China, waar ik uren naar kon luisteren. Erik, je machtig mooie herinneringen aan alles wat jij werk technisch deed, maar ook nog doet, wat mijn vakgebied raakt. Lakshmi, heerlijk poppetje met wie ik zo heb gelachen en met wie ik nog uren in de bus wil feesten. Joshua, om én met wie ik zo hard kon lachen met als hoogtepunt ons bezoek aan de kaasmarkt. Marije, hysterische heldin die ik wel eens achter het behang wilde plakken, maar er dan eigenlijk ook meteen weer vandaan wilde halen om prosecco mee te drinken. Splinter, lieve talentvolle jongen met veel geweldige verhalen. Renée, met wie ik altijd kon geinen en ook goede gesprekken mee kon voeren. En natuurlijk Rocky, bad ass babe zonder wie het nooit zo zou zijn gelopen als dat het is gelopen.

Het leest misschien wat overdreven, maar ik hou van overdrijven en het is allemaal waar. En we weten: wie schrijft, die blijft. Jullie horen nog van me.  

Charlotte. 

Charlotte in aflevering 9 van Wie is de Mol?

Wie is de Mol? 

Ook interessant