In de geheel vernieuwde Wie is de Mol? Podcast neemt oud-kandidaat en presentator Splinter Chabot een duik in het leven van de elf kandidaten van seizoen 22.

Wat kunnen we van deze groep verwachten? Welke karakters gaan er mee op reis? Wat kunnen we alvast opmaken uit de pleidooien in de livestream en het Molboekje? In de 12-delige podcast schetst Splinter, voorafgaand aan de start van het nieuwe seizoen, elke dag een portret van één van de kandidaten. 

De vernieuwde Wie is de Mol? Podcast vind je vanaf maandag 20 december in jouw favoriete podcast-app. Beluister de afleveringen op deze pagina of via een van de podcast-apps, zoals Spotify, Apple PodcastsGoogle Podcasts of NPO Luister. Wil je geen aflevering van deze enige echte, officiële Wie is de Mol? Podcast missen? Abonneer je dan in je favoriete podcast-app.

#1 Arno Kantelberg

Zorgzaam, gentlemanly en ridderlijk. Een Robin Hood in goede outfit kan Splinter wel waarderen. Wat haalt hij uit het anti-Mol pleidooi van stijlpastoor Arno? En wat levert een blik op het Instagramprofiel van de meest verdachte kandidaat tijdens de historische livestream op?

#2 Everon Jackson Hooi

De rol van zijn leven. Een acteur als Mol? Everon zegt in zijn pleidooi dat hij de Mol niet is, maar moeten we dat geloven? Splinter zet Everon in deze aflevering in de schijnwerpers. Hoe omschrijft hij zichzelf in het Molboekje? En wat heeft Everon wel of juist niet met water?

#3 Fresia Cousiño Arias 

‘Iedereen mag alles opzoeken van mij, overal. Ik ben overal echt hetzelfde’, zegt Fresia tijdens de livestream. En dat is precies wat Splinter gaat doen. De presentator is aanwezig, fanatiek en volgens zichzelf een beetje irritant. Toch lijkt ze wel vrienden te hebben gemaakt tijdens het programma, ontdekt Splinter via Instagram. 

#4 Glen Faria

Splinter neemt potentiële Mol Glen Faria onder de loep. Een teamspeler en een sfeermaker, blijkt uit zijn pleidooi. Maakt dat de zanger en tekstschrijver een Mol of een kandidaat? In het Molboekje vindt Splinter een interessant antwoord op de vraag wat Glens excuus was om weg te zijn voor Wie is de Mol? En Glen blijkt al ver te zijn gekomen in een ander spelprogramma...

#5 Hila Noorzai

Volgens Hila zouden we het spel dit seizoen ook wel ‘Wie is de kandidaat?’ kunnen noemen. Maar wat is ze zelf? Splinter gaat op onderzoek uit. De presentator en journalist is namelijk penningmeester geworden, een functie die Splinter als geen ander kent. Wat zegt dat over het vertrouwen van de groep in haar? 

#6 Kim-Lian van der Meij

Splinter zoomt in op het Anti-Mol pleidooi van duizendpoot Kim-Lian, waarin ze vertelt dat ze in haar eentje in een tent heeft geslapen. Wat zeggen deze eenzame nacht én haar posts op Instagram over haar positie in de groep? Ook wijst ze tijdens de livestream twee kandidaten aan met goede Mol-kwaliteiten. Geen andere kandidaat heeft zo inhoudelijk antwoord gegeven op de vraag van een kijker...

#7 Laetitia Gerards

Operazangeres Laetitia zegt in haar Anti-Mol pleidooi enorm te balen dat ze de Mol niet is. Maar speelt ze niet stiekem toch de hoofdrol in Wie is de Mol? Splinter vindt een dubbele boodschap in haar antwoord op een vraag in de livestream en ontdekt in het Molboekje dat ze interessante kwaliteiten heeft voor de rol van Mol…

#8 Sahil Amar Aïssa

Niet de beste kandidaat, maar een nog slechtere Mol vindt Sahil zelf. Is hij hét boefje van de groep? Splinter duikt erin. Hij komt erachter dat de presentator en programmamaker een fanatieke, wanordelijke stuiterbal met inhoud is. Ook trekt een specifieke foto op Sahils Instagramaccount, gemaakt op Schiphol, Splinters aandacht. 

#9 Suzanne Klemann

Een Mol zou nooit haar make-up eraf halen als ze wist dat er nog een opdracht aan kwam, toch? Splinter luistert kritisch naar het meest gedetailleerde Anti-Mol pleidooi, die van zangeres en presentatrice Suzanne. Is het hoe gedetailleerder een verhaal, hoe bedachter het is? Wie weet!

#10 Thomas van Luyn

Splinter onderzoekt in deze aflevering muzikant en presentator Thomas en blijft hangen bij drie opvallende woorden in Thomas’ Anti-Mol pleidooi. In de livestream is te zien en te horen dat Thomas bang en zenuwachtig is, maar als komiek kan hij zich makkelijk anders voordoen dan hij is. Hij heeft ieder geval één eigenschap die een Mol goed uitkomt.

#11 Welmoed Sijtsma

Presentator Welmoed zit er niet op de wachten om de Mol te zijn. Ze houdt niet van liegen en is tijdens haar werk ook gericht op de waarheid. Wat valt daar tegenin te brengen? Splinter gaat op zoek. Welmoed dropt ieder geval een bom tijdens haar Anti-Mol pleidooi over de Mollicitaties, de sollicitatiegesprekken om de Mol te worden...

#12 De groep

Splinter heeft in de afgelopen afleveringen alle kandidaten onder de Mol-microscoop gelegd. Hoe zullen deze elf individuen op elkaar reageren als groep? Wie staan er open voor bondjes? En welke karakters kunnen beter niet bij elkaar in een team?