Wie is de Mol?

search
Extra Molactie en geheime aanwijzingen

Extra Molactie en geheime aanwijzingen

Dit zag je niet op tv!

Per slot van rekening

In deze opdracht kon de Mol helemaal los. Vijf waaghalzen, onder wie de Mol, gingen de berg op. De rest bleef achter en werd verzocht enkel te blijven zitten… Dat de achterblijvers haar ongemerkt zouden helpen, daar had de Mol niet van durven dromen. Met de tactiek van Anna en de nieuwsgierigheid van de achterblijvers werd er niet 4000,- euro maar 1250,- euro verdiend.

Ook dit seizoen waren er aanwijzingen verstopt waarmee jullie de Mol konden vinden.

Día del Topo
In de eerste aflevering draaide alles om de Día del Topo, oftewel: de dag van de Mol. De eerste aflevering werd dit jaar uitgezonden op 6 januari. En wie was er jarig op 6 januari? Wiens dag vierden we? Juist. Anna is jarig op 6 januari. Die Happy Birthday ballon die hing daar dus niet voor niets. 

Een handje helpen
Op de tarotkaarten uit aflevering 1 staan handen met witte nagellak. Net zoals Anna gedurende dit hele seizoen droeg.  De aflevering heette dan ook “een handje helpen”.

VIVA LA VIDA
In de opdracht met de schilderijen moesten de kandidaten aan de slag met codes op een schilderij. Op het schilderij staat de titel “VIVA LA VIDA” oftewel: “LEVE HET LEVEN”: Een tip om jullie op het juiste spoor te krijgen. Want: op het schilderij stonden 25 codes, deze waren nodig om de kisten op het plein te openen. Maar - die getallen waren natuurlijk niet willekeurig.

Als je alle codes die op het schilderij stonden bij elkaar optelt krijg je het getal 13943 - dit zijn precies het aantal dagen dat Anna in leven is op de dag dat de Mol bekend wordt! 

Anna Loog
In aflevering 6 kondigt Rik de volgende test aan en verklapt daarbij wel heel letterlijk Anna’s rol in dit verhaal. 
Anna, Loog, dat vereist geen verdere toelichting, toch?

De Mol staat op de A
In de muziekopdracht die gespeeld werd in aflevering 7 stond het voorteken voor “Mol” op de A op de notenbalk. Daar hoort hij niet te staan in dit nummer, hij hoort te staan op de B. Dit was een hint naar - De Mol op de A - Anna. 

Meer van Anna als Mol zien? 

Ook interessant