Wie is de Mol?

search

Listig

Het is tijd voor de tweede aflevering. De kandidaten strijken neer in Pienza, en er staat ze een fysiek zware opdracht te wachten... 

Lukt het ze om geld te verdienen voor de pot of worden ze verblind door het prachtige landschap? De kandidaten moeten zich opsplitsen in twee groepen: één groep van vier personen en één groep van 5 personen. Het is een zware tocht in de vallei van Orcia. 

OPDRACHT 1 – STEEN RIJK

De groep draagt manden vol met stenen mee, stenen die ze onderweg kunnen inruilen voor stenen die geld waard zijn. Maar het geld komt pas in de pot als beide groepen elkaar ontmoeten bij één van de ontmoetingspunten. Het ene ontmoetingspunt is meer waard dan het andere. De groep zal dus, onder de zware omstandigheden, strategische keuzes moeten maken.

De kandidaten verdienen met deze opdracht €100 euro voor de pot. 

Als het avond wordt komen de kandidaten aan bij de locatie van de tweede opdracht, een verlaten gebouw. Het is tijd voor dé lasergame. Hier hebben de kandidaten zich op verheugd! 

OPDRACHT 2 – MEESLEPEND

De kandidaten gaan in duo’s door het laser-parcours en moeten een kist meenemen. Deze kist moeten ze proberen te vullen met zoveel mogelijk geld én troeven die op naam staan. Onderweg komen ze boobytraps tegen én wordt er op ze geschoten… Hoe meer ze pakken, hoe meer ze verdienen. Maar dan moet de kist wel het eindpunt bereiken. Vanuit de controlroom kunnen ze elkaar instructies geven via de porto.

De opdracht brengt 260 euro op voor de pot. 

OPDRACHT 3 – VRAGENVUUR

De kandidaten worden in deze opdracht getest op hun algemene kennis. Deze keer niet door Rik, maar door elkaar.

De penningmeester verdeelt de groep in vier duo’s. In elk duo zal één kandidaat zoveel mogelijk vragen over een bepaald thema verzinnen die de ander direct moet kunnen beantwoorden. Het duo dat de meeste antwoorden goed heeft wint een zwarte vrijstelling. Maar het is de penningmeester die de laatste beslissing maakt en zal bepalen of er wel of geen geld in de pot komt. 

Opbrengst: 1500 euro

Dan de executie van aflevering 2. Het lijkt erop dat er slechts 8 stoelen staan, maar dan zien de kandidaten een stoel bij Rik staan. Ellie gaat hier zitten. Als Rik bij de kandidaten komt, vertelt hij dat Ellie haar scherm niet hoeft te zien. 

Kijk MolTalk

Ook interessant