Wie is de Mol?

search

Opdracht 1: Alarmerend

De finalisten zijn bij de villa van oud-dictator Enver Hoxha. Hij leidde Albanië met harde hand tussen 1944 en 1985. Om de beurt mogen de finalisten de villa van Hoxha binnen gaan, op zoek naar geld. Maar ze moeten oppassen, want de villa is zeer goed beveiligd met een uitgebreid alarmsysteem…

In het huis heeft de tijd stil gestaan. Een interieur in bruin en rood, kasten vol oude boeken, oude beeldbuizen en badkamers met bloemenmotieven. Allemaal nog precies zoals het was toen de voormalig dictator er leefde. 

Per persoon krijgen de finalisten drie levens. Steeds als een alarm afgaat, verliezen ze een leven en komt er een bewaker het huis in. Als de bewaker ze ziet, zijn ze af en komt het gevonden geld niet in de pot. Het geld verdienen ze pas, als ze ongezien het huis uitkomen.

Ondertussen moeten ze de villa goed beschrijven, want de andere twee finalisten staan in een control room met een plattegrond en foto’s van de villa. Zij kunnen de finalist in de villa vertellen op welke plekken geld te vinden is en waar de alarmen zijn. 

In totaal hebben de finalisten een uur de tijd. Met deze opdracht konden ze maximaal 2000 euro verdienen voor de pot.

Opbrengst

970,-

Meer Wie is de Mol?

Ook interessant