Wie is de Mol?

search

Tot drie tellen

De kandidaten zijn bijna op de helft. De groep is kleiner en hechter geworden. Maar houdt dat groepsgevoel stand als Rik de kandidaten voor een groot dilemma stelt?

Opdracht 1: Wie, wat... waar?

De eerste opdracht wordt gespeeld in het prachtige decor van de rotsen van Prachov: een labyrint van zandstenen rotsformaties, wandelpaden en uitkijkpunten. De kandidaten verdelen zich in drie duo’s en gaan vanaf verschillende uitkijkpunten woorden en zinnen schilderen die geraden moeten worden.

Opdracht 2: Zekerheid bieden

Rik doet de kandidaten één voor één een aanbod: voorkennis over de komende opdracht. En in die opdracht staat er veel op het spel: de drie slimste en snelste kandidaten kunnen een vrijstelling verdienen voor de executie van aflevering vijf. Maar de voorkennis is niet gratis: Het gaat naar de hoogste bieder. 

Opdracht 3: Ontspoord?

Door het aanbod uit de tweede opdracht, ‘Zekerheid bieden’, is de groep al in twee teams verdeeld. De opdracht speelt zich af in een trein met als eindbestemming de executie. Het ene team stapt vooraan de trein in, het andere team achterin. 

Beide teams voeren onderweg deelopdrachten uit in drie wagons. Met elke opdracht die ze goed uitvoeren, komen ze dichterbij de middelste wagon. Daar hangt een geldklok die aftelt van 1800 euro naar 0 euro. Het bedrag dat wordt weergegeven op het moment dat die wordt stopgezet, komt in de pot. Maar dat is niet alles…

Het team dat als eerste de middelste wagon bereikt, voordat de trein op het eindstation aankomt, wint drie vrijstellingen voor die executie.

Meer Wie is de Mol?

Ook interessant