Wat is de Wie is de Mol? app en hoe werkt het? 

Wie verdenk jij als Mol? Zet elke week punten in en probeer eerste te worden in jouw poule(s)!

Het spel

De eerste keer dat je het spel speelt, krijg je 100 punten die je kunt verdelen over jouw potentiële Mollen. Je kunt al je punten op 1 kandidaat inzetten, maar je kunt ook spreiden. Hoeveel, dat bepaal je zelf. Via het draairad kies je een kandidaat op wie je punten in wilt zetten en met de slider bepaal je het aantal punten. Als je het getal boven de slider aanraakt kun je een exact getal invoeren via je toetsenbord. Je mag dus zelf kiezen op hoeveel kandidaten je punten inzet, maar let op: je moet wel al je punten inzetten, anders is de speelronde niet geldig. Je kunt jouw inzet gedurende de hele week nog wijzigen. Zie ook de aftelklok bij het spel.

Punten/score

De punten die je inzet op kandidaten die door zijn naar de volgende aflevering, worden verdubbeld. Heb je punten ingezet op de afvaller? Dan ben je die punten kwijt. Na elke uitzending opent de nieuwe speelronde en zie je jouw score. Je kunt direct je (nieuwe) totale puntenaantal verdelen. Let op: Als je al jouw punten inzet op 1 kandidaat en die kandidaat valt af, dan heb je geen punten meer. Je kunt de rest van het seizoen niet meer meespelen via de app. Denk dus goed na over hoe jij je punten verdeelt!
Inzet aanpassen. Wil je je inzet aanpassen? Kies uit het rijtje verdachte kandidaten bovenin een kandidaat en pas het puntenaantal aan via de slider. Als je een kandidaat niet meer verdenkt, zet je de slider op 0, zodat de kandidaat uit het rijtje verdwijnt. Zorg er wel voor dat je de daardoor vrijgekomen punten aan (een) andere kandidaat/ kandidaten toevoegt. Let op: Jouw aangepaste inzet geldt pas als je al je punten hebt verdeeld en op de knop 'Punten insturen' hebt gedrukt! Doe je dit niet, dan geldt je laatst ingestuurde inzet.

Speel mee in poules

Maak poules aan met je vrienden, familie, collega's en/of anderen. Maak een nieuwe poule aan met de knop rechtsonder en kies een poulenaam. 

Als je een poule aanmaakt, ben je automatisch beheerder en kun je spelers uitnodigen. De beheerder kan tevens de poulenaam wijzigen en een andere speler beheerder maken. 

Spelers uitnodigen

Je kunt spelers uitnodigen door een link met ze te delen. Dit kan bijvoorbeeld via WhatsApp of mail. Je kunt de link naar meerdere mensen tegelijk sturen. Let op, het is een openbare link. Als de link openbaar wordt gedeeld, kunnen ook anderen zich mogelijk bij de poule aansluiten. 

Je kunt ook spelers uitnodigen door te zoeken op gebruikersnaam. Klik op het ‘toevoegen’ icoon achter de gebruikersnaam om een speler uit te nodigen. Als een speler niet reageert op je uitnodiging, kun je maximaal 2 keer een reminder sturen.
Jouw poules

Onder ‘Poules’ vind je een overzicht van de poules waarin je meespeelt en kun je via het tabblad ‘Uitnodigingen’ poule-uitnodigingen accepteren of weigeren.

Je kunt als speler deelnemen aan meerdere poules. Je kunt echter elke week maar 1 keer jouw punten inzetten via het verdenkspel en je hebt maar 1 puntentotaal. Kortom: Het zou kunnen dat je in 2 poules zit waarbij je in de ene poule op de 7e plek staat en in de andere poule op de 2e plek.

Binnen jouw poule(s) kun je zien hoe je poulegenoten het spel spelen. Er is een ranking op basis van het aantal punten. Je kunt van iedere speler de tijdlijn bekijken waarin je ziet wie hij/ zij verdenkt als Mol. 

Molbonus

Na de finale worden alle punten die jij in de verschillende spelrondes hebt ingezet op de juiste Mol als molbonus opgeteld bij je eindscore. De speler met de hoogste totaalscore is de winnaar van de poule. 

Download de vernieuwde Wie is de Mol? App nu GRATIS in de App Store en Play Store!