Wie is de Mol?

search

Voor het zeggen

Het lijkt wel of de kandidaten uit deze groep alles openlijk met elkaar bespreken. Alsof ze een groot groepsbondje hebben. Maar niets is minder waar! Hoe goed kennen de kandidaten elkaar eigenlijk echt?

Opdracht 1: Meeliften

Het is tijd voor een gezelschapsspel waarbij de kandidaten worden getest op hun algemene kennis. De penningmeester maakt twee groepen. De kandidaten in de ene groep krijgen allemaal een lijst met vragen. Ze stellen deze vragen aan de kandidaten uit de andere groep, die in de lift voorbij komen, en noteren hun antwoorden. 

De kandidaten in de lift moeten zo goed mogelijk antwoord geven op de vragen. Elke vraag mag namelijk maar één keer gesteld worden en er moet direct een antwoord op komen. Zolang de kandidaten in de lift nog te verstaan zijn, wordt het antwoord meegerekend.

Met deze opdracht kan de groep maximaal 2250 euro verdienen: 5 euro per goed antwoord en 50 euro per compleet beantwoorde vraag.

Opdracht 2: Fotogenie(k)

Vijf kandidaten trekken ieder voor zich Brno in om foto’s te maken die hun medekandidaten en zichzelf verbeelden. In het Luzanky park in Brno wordt hun werk vervolgens tentoongesteld: vijf foto’s per kandidaat. De twee overige kandidaten bezoeken deze fototentoonstelling en moeten raden wie bij welke fotoreeks hoort.

Hoe minder foto’s de bezoekers van de tentoonstelling nodig hebben om te raden bij wie welke fotoreeks hoort, des te meer geld ze kunnen verdienen. Als ze het tenminste goed raden... Maximaal valt er 1400 euro te verdienen voor de pot. 

Opdracht 3: In vuur en vlam

Bij de overstroomde steengroeve, Velka America, hangen boven het water touwen met kokers eraan. Met een vlot kunnen de kandidaten deze kokers bereiken en met een vuur de touwen waar de kokers aan hangen doorbranden. 

Sommige kokers bevatten plus-geld en sommige min-geld. Onder het vlot vinden de kandidaten een kaart waarop staat wat in welke koker te vinden is. Als de kandidaten de juiste kokers verzamelen op de brug, kunnen ze maximaal 2000 euro verdienen. 

Meer Wie is de Mol?

Ook interessant