Wie is de Mol?

search

Wegstoppen

De saamhorigheid van de groep werd vorige aflevering flink op de proef gesteld. Na het vertrek van Joshua en de greep uit de pot is het groepsgevoel ver te zoeken. De kandidaten lijken steeds meer te beseffen dat ze in hun zoektocht naar de Mol elkaars tegenstanders zijn. Hoe gaan ze om met nieuwe dilemma's en troeven in het spel? Maakt vertrouwen definitief plaats voor wantrouwen?

Opdracht 1: Brieven-bus

De kandidaten maken een busrit door Oost-Bohemen. Onderweg komen ze tien haltes tegen. Bij de eerste halte stapt iedereen uit en lezen ze dat er bij elke volgende halte steeds maar één kandidaat mag uitstappen en dat ze 1750 euro voor de pot kunnen verdienen.

Ook komen er troeven in het spel. De kandidaten moeten goed bedenken welke informatie ze met wie delen. 

Opdracht 2: Ontsnappen

De kandidaten zitten opgesloten in de verlaten gevangenis van Mladá Boleslav. Ze moeten zichzelf uit hun cel bevrijden om deelopdrachten te kunnen uitvoeren die geld voor de pot opleveren. 

In totaal kunnen ze 1500 euro verdienen. Maar dan moeten ze wel allemaal op tijd uit de gevangenis ontsnappen…

Opdracht 3: Onder druk zetten

In deze opdracht gaan de kandidaten elkaar proberen uit te schakelen. De persoon die op het einde van de opdracht overblijft, verdient een privilege! Deze persoon krijgt bij de executie zijn of haar scherm niet te zien en mag twee medekandidaten aanwijzen die dat ook niet hoeven. Wel moet er tenminste 500 euro verdiend worden voor de pot.

Op het terrein staan acht stations waarbij de kandidaten de keuze hebben om geld voor de pot te pakken of het leven van een medekandidaat weg te drukken. Alle kandidaten hebben elk drie levens. Als de levens van een kandidaat op zijn ligt hij of zij uit het spel. Het geld dat die persoon heeft opgehaald, blijft wel in de pot. 

Ook heeft elke kandidaat een code. Als een medekandidaat deze code ziet en invoert op een van de tablets op het terrein dan is diegene in een klap al zijn levens kwijt en ligt dus direct uit het spel. 

Meer Wie is de Mol?

Ook interessant