'Wie is de Mol?' is het spannendste en avontuurlijkste spelprogramma van de Nederlandse televisie. In het programma voert een team van bekende Nederlanders opdrachten uit en jaagt tegelijkertijd op De Mol.

De opdrachten zijn spectaculair, angstaanjagend maar altijd intrigerend. Nodig zijn: inventiviteit, stressbestendigheid, intelligentie, inzicht, lef en bovenal mensenkennis

HET SPEL:

Met het uitvoeren van de opdrachten kunnen de kandidaten geld verdienen voor de pot... veel geld. Hiervoor is samenwerken en vertrouwen cruciaal maar met de aanwezigheid van de mol - een saboteur - in de groep is dit niet gemakkelijk. Negen kandidaten, één mol... maar wie dit is weet niemand. Alleen een slimme kijker kan ontdekken waar en hoe De Mol opdrachten saboteert.

Aan het eind van iedere aflevering worden alle kandidaten onderworpen aan het meest zenuwslopende onderdeel van het spel: een test met 20 vragen over de identiteit en het doen en laten van De Mol. De kandidaat die het minst weet ligt uit het spel. Behalve De Mol... die hoeft nooit naar huis. Diegene die in de laatste aflevering de meeste vragen over De Mol goed weet te beantwoorden en dus De Mol ontmaskert, wint de inhoud van de pot.

'Wie is de Mol?' wordt sinds 1999 geproduceerd door IDTV en uitgezonden door AVROTROS op NPO 1.

WIE IS DE MOL? 20 JAAR: EEN JUBILEUM 

Wie is de Mol? is terug met een jubileumseizoen, waar tien oud-deelnemers het speelveld opnieuw betreden. Nog één keer... een tweede kans! Spelen ze het spel dit keer anders? In het prachtige Italië starten zij hun zoektocht naar de Mol. Wie de tien kandidaten zijn, is de grote vraag. Anders dan voorgaande edities blijven de kandidaten voor elkaar en voor het publiek geheim totdat het spel is begonnen.

De kandidaten strijken neer in Toscane. Hier ligt de oorsprong van de Renaissance, wat letterlijk ‘wedergeboorte’ betekent. De ideale regio voor 10 oud-deelnemers om, met de wetenschap van toen, opnieuw jacht te maken op de Mol. Wie lukt het om in deze bijzondere jubileumeditie het antwoord te vinden op die ene vraag... Wie is de Mol?

>>Dit programma is toegankelijk voor blinden en slechtzienden, met audiodescriptie in de gratis app Earcatch.
Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. Elementen die beschreven worden zijn bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn. Voor meer informatie en uitleg van de app verwijzen wij naar de website earcatch.nl <<

Vanaf zaterdag 5 september om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1. 

WIE IS DE MOL? APP:

De Wie is de Mol? app is een poule spel waarbij je punten inzet op de kandidaten die jij verdenkt als Mol. Dit kun je individueel doen of in poules met bijvoorbeeld een groep vrienden, collega's, familie, bekenden. Wekelijks kun je punten verdelen over de kandidaten die jij verdacht vindt. Als die kandidaten door zijn naar de volgende aflevering, worden jouw punten verdubbeld. Heb jij echter punten op de afvaller ingezet? Dan ben je die kwijt. Denk dus goed na op wie jij je punten inzet! Wie wordt eerste in jouw poule(s) en op wie hebben jouw poulegenoten punten ingezet? Ook dat zie je in de app. Je kunt meespelen met een Facebook account of je kunt via e-mail registreren.

Download de vernieuwde Wie is de Mol? App nu GRATIS in de App Store en Play Store.

CONTACT:

Heb je een vraag aan de redactie van Wie is de Mol? Stuur dan een mail naar Wie is de Mol?