'Wie is de Mol?' is het spannendste en avontuurlijkste spelprogramma van de Nederlandse televisie. In het programma voert een team van bekende Nederlanders opdrachten uit en jaagt tegelijkertijd op de Mol. De opdrachten zijn spectaculair, angstaanjagend maar altijd intrigerend. Nodig zijn: inventiviteit, stressbestendigheid, intelligentie, inzicht, lef en bovenal mensenkennis.

HET SPEL

Met het uitvoeren van de opdrachten kunnen de kandidaten geld verdienen voor de pot... veel geld. Hiervoor is samenwerken en vertrouwen cruciaal maar met de aanwezigheid van de Mol - een saboteur - in de groep is dit niet gemakkelijk. Negen kandidaten, één mol... maar wie dit is weet niemand. Alleen een slimme kijker kan ontdekken waar en hoe de Mol opdrachten saboteert.

Aan het eind van iedere aflevering worden alle kandidaten onderworpen aan het meest zenuwslopende onderdeel van het spel: een test met 20 vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol. De kandidaat die het minst weet ligt uit het spel. Behalve de Mol... die hoeft nooit naar huis. Degene die in de laatste aflevering de meeste vragen over de Mol goed weet te beantwoorden en dus de Mol ontmaskert, wint de inhoud van de pot.

'Wie is de Mol?' wordt sinds 1999 geproduceerd door IDTV en uitgezonden door AVROTROS.

WIE IS DE MOL? SEIZOEN 21

In seizoen 21 van Wie is de Mol? storten de tien kandidaten zich in een avontuur vol tegenstrijdigheden in Tsjechië! Samen met presentator Rik van de Westelaken gaan ze in op zoek naar het antwoord op die ene vraag: Wie is de Mol? De tien kandidaten moeten samenwerken, maar strijden ook tegen elkaar om verder te komen in het spel. En precies die tegenstrijdigheid vergroot de Mol dit seizoen meer uit dan ooit. De Mol probeert de samenwerking tussen de kandidaten te doorbreken door hen te verleiden een pact met de Mol te sluiten… Kiezen ze voor de groep? Of voor zichzelf? En hoe betrouwbaar is een pact met De Mol…?

Seizoen 21 van Wie is de Mol? zie je vanaf zaterdag 2 januari 2021 om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1. 

MOLLENSTREKEN

Speurneus Lavezzi Rutjes (zoon van oud-kandidaat Nathan Rutjes, seizoen 20) is terug om de Mol te ontmaskeren! In zijn eigen studio bespreekt hij de nieuwste aflevering van Wie is de Mol?. Samen met zijn mollenkijkers zoekt Lavezzi naar geheime hints en verdachte mollenstreken om antwoord te geven op die ene vraag: wie is de Mol?

Mollenstreken zie je vanaf zondag 3 januari 2021 om 18.45 uur bij AVROTROS op NPO Zapp en het YouTube-kanaal van NPO Zapp.

WIE IS DE MOL? APP

De Wie is de Mol? app is een poule spel waarbij je punten inzet op de kandidaten die jij verdenkt als Mol. Dit kun je individueel doen of in poules met bijvoorbeeld een groep vrienden, familie of collega’s. 

Wekelijks kun je punten verdelen over de kandidaten die jij verdacht vindt. Als die kandidaten door zijn naar de volgende aflevering, worden jouw punten verdubbeld. Heb jij echter punten op de afvaller ingezet? Dan ben je die kwijt. Denk dus goed na op wie jij je punten inzet! Ook heb je elke week de kans om een officiële testvraag uit de Wie is de Mol? aflevering zélf te beantwoorden voor extra punten. Wie wordt eerste in jouw poule(s) en op wie hebben jouw poulegenoten punten ingezet? Dat zie je allemaal in de app. 

Nieuw in de app is het onderdeel Molvisie: Ben jij een oplettende kijker en zie je iets verdachts in de uitzending? Laat het ons via Molvisie weten en wie weet wordt jouw theorie besproken in Moltalk!

Heb jij andere seizoenen ook al meegespeeld met de app? In verband met privacywetgeving worden alle accounts elk seizoen verwijderd. Alle gebruikers moeten daarom een nieuw account aanmaken na het downloaden of updaten van de Wie is de Mol? app. Bewaar je inloggegevens goed. Je kunt meespelen met een Facebook account of je kunt via e-mail registreren. 

De applicatie is alleen te gebruiken in Nederland, Engeland, Duitsland, België, Luxemburg, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Zwitserland en Oostenrijk. Meer speluitleg lees je hier of in de app.

Download de vernieuwde Wie is de Mol? App nu GRATIS in de App Store en Play Store.

AUDIODESCRIPTIE 

Wie is de Mol? is toegankelijk voor blinden en slechtzienden, met audiodescriptie in de gratis app Earcatch. Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. Elementen die beschreven worden zijn bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepalingen en ontwikkelingen in de verhaallijn. Voor meer informatie en uitleg van de app verwijzen wij naar de website earcatch.nl.

CONTACT

Heb je een vraag aan de redactie van Wie is de Mol? Stuur dan een mail naar Wie is de Mol?