De Wie is de Mol? app is een spel waarbij je punten inzet op de door jou verdachte kandidaten van het televisieprogramma Wie is de Mol? Het is de bedoeling dat je de Mol ontmaskert en zoveel mogelijk punten scoort. Dit kan individueel of in pouleverband met bijvoorbeeld vrienden/ collega’s/ familie/ (sport)team of andere bekenden spelen. 

Verdenkspel

Wie verdenk jij als Mol? Zet elke week punten in en probeer eerste te worden in jouw poule(s)!

De eerste keer dat je het spel speelt, krijg je 100 punten die je kunt verdelen over jouw potentiële Mollen. Je kunt al je punten op één kandidaat inzetten, maar je kunt ook spreiden. Selecteer een kandidaat en gebruik de slider om het aantal punten te bepalen. Als je het getal boven de slider aanraakt, kun je een exact getal invoeren via je toetsenbord. Je kunt zelf kiezen op hoeveel kandidaten je punten inzet, maar let op: je moet wel al je punten inzetten. Je kunt ook in één keer al je punten gelijk verdelen over meerdere kandidaten. Gebruik hiervoor de ‘Gelijk verdelen’ knop. 

Je kunt jouw inzet gedurende de hele week nog wijzigen. Let op dat je je aangepaste inzet wel instuurt. Doe je dit niet, dan geldt je laatst ingestuurde inzet. Houd de aftelklok goed in de gaten. Je kunt je punten insturen totdat de aftelklok is afgelopen. 

Wie verdenk jij?

Poules

Maak poules aan met je vrienden, familie en collega's. Maak een nieuwe poule aan met de knop rechtsonder en kies een poulenaam. 

Als je een poule aanmaakt ben je automatisch beheerder en kun je spelers uitnodigen. De beheerder kan tevens een nieuwe poule-link genereren, de poulenaam wijzigen en het beheer overdragen aan een andere speler. 

Deel jouw persoonlijke link of laat je code scannen.

Spelers uitnodigen

Je kunt spelers uitnodigen door een link met ze te delen. Dit kan bijvoorbeeld via WhatsApp of laat je vrienden de QR-code scannen. Je kunt de link naar meerdere mensen tegelijk sturen. Let op, het is een openbare link. Iedereen die de link heeft kan zich bij de poule aansluiten. 

Mocht je poule-link nou onbedoeld viral gaan kan je als beheerder een nieuwe poule-link generen, de oude poule-link werkt dan niet meer.

Jouw poules

Onder ‘Poules’ vind je een overzicht van de poules waarin je meespeelt.

Je kunt deelnemen aan meerdere poules. Je kunt echter elke week maar één keer jouw punten inzetten via het verdenkspel en je hebt maar één puntentotaal. Kortom: Het zou kunnen dat je in twee poules zit waarbij je in de ene poule op de 7e plek staat en in de andere poule op de 2e plek.

Binnen jouw poule(s) kun je zien hoe je poulegenoten het spel spelen. Er is een ranking op basis van het aantal punten. Je kunt van iedere speler uit jouw poule(s) de tijdlijn bekijken. 

Word jij dit jaar de poulewinnaar?

Punten/score

De punten die je hebt ingezet op kandidaten die door zijn naar de volgende aflevering, worden verdubbeld. Heb je punten ingezet op de afvaller? Dan ben je die punten kwijt. Na elke uitzending opent de nieuwe speelronde en zie je jouw score. Je kunt direct je (nieuwe) totale puntenaantal verdelen. Let op: als je al jouw punten inzet op één kandidaat en die kandidaat valt af, dan heb je geen punten meer. Je kunt de rest van het seizoen geen punten meer inzetten. Denk dus goed na over hoe jij je punten verdeelt!

Testvraag

Verdien bonuspunten door het beantwoorden van testvragen. Na elke aflevering waarin een test is gemaakt, verschijnt hier op maandag om 10:00 uur een vraag uit de officiële test. 

Je hebt dan 48 uur de tijd om die vraag te beantwoorden. Let op, je kunt je antwoord maar één keer insturen! Je ontvangt per goed beantwoorde vraag 500 punten. 

Beantwoord de testvraag op tijd om kans te maken op bonuspunten!

Molbonus

Zodra je eindscore bekend is zie je in de tijdlijn jouw molbonus terug. Per goed beantwoorde testvraag ontvang je 500 punten en alle punten die je gedurende het seizoen hebt ingezet op de juiste Mol ontvang je nog eens extra boven op je score.

Ondersteuning

De app is geschikt voor iOS (15.0 en hoger) en Android (10 en hoger).

Privacy

Wil je weten hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk hier de privacyverklaring van de Wie is de Mol?-app.