Jamie Trenité (28) uit Amsterdam is bij het Nederlandse publiek bekend als tafelheer bij ‘De Wereld Draait Door’ en presentator van het wetenschapsprogramma ‘Jules Unlimited’.

De extreme sporten in dit programma zijn hem op het lijf geschreven. Nog voordat hij ging studeren is hij naar de Verenigde Staten en naar Azië gereisd om te tennissen op hoog niveau. Eenmaal terug in Nederland rondde hij de studie politicologie af aan de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van zijn diploma ontwikkelde hij een televisieformat en stuurde deze in bij de NPO. Het format is niet aangenomen, maar deze actie bracht hem wel in contact met de VARA, zij zochten een presentator voor ‘Jules Unlimited’.

Als wat voor kandidaat zou jij jezelf omschrijven? 

“Als kandidaat ben ik iemand die de groep volgens mij wel een beetje aanzwengelt. Iemand die gespreken start… Ik laat mensen zich vrij voelen om veel te ouwehoeren.”

Jamie Trenité stelt zich voor
Ik laat mensen zich vrij voelen om veel te ouwehoeren. Jamie Trenité

Wie is je vertrouwenspersoon? 

"Mijn vertrouwenspersoon is mijn moeder. Ik heb eigenijk alle seizoenen, ook toen ik het huis uit was, heb ik alle seizoenen met mijn moeder gekeken. Zij snapt veel van het spel. Ze snapt ook redelijk veel van mij, dus het voelt ook ontzettend fijn om met haar dit te spelen."