Merel Westrik (39) presenteert dagelijks om half acht het RTL Nieuws en heeft eerder het ochtendprogramma ‘Vandaag de Dag’ gepresenteerd.

Merel studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en begon haar nieuwscarrière bij de Amsterdamse televisiezender AT5. Hier presenteerde ze diverse programma’s, waaronder ‘De Zwoele Stad’ en het ‘AT5 Nieuws’. Na een aantal jaar maakte ze de overstap naar WNL en presenteerde ze samen met Eva Jinek het ochtendnieuws in ‘Vandaag de Dag’. Tussen 2009 en 2015 heeft Merel in samenwerking met stadsecoloog Martin Melchers twee Amsterdamse natuurfilms geproduceerd: ‘Haring in het IJ’ en ‘Amsterdam Wildlife’.

Wat is je excuus om zo lang van huis weg te zijn? 

“Ik heb gezegd... En dat spijt me, lieve collega’s… Ik heb gezegd dat ik geopereerd word aan mijn keelamandelen. Ik hoop dat het me vergeven wordt.”

Merel Westrik stelt zichzelf voor
Ik ga hard zijn op de feiten en zacht op de persoon. Merel Westrik

 

Wat is je strategie in het spel? 

“Mijn strategie in het spel is vooral om goed te kijken, goed op te letten, hard te zijn op de feiten en zacht op de persoon. Dus wat er tegen mij gezegd wordt, ga ik checken en onderwijl blijf ik heel aardig.”