Niels Littooij (28), oftewel Nielson, is een Nederlandse zanger, bekend bij het grote publiek door zijn hits ‘Beauty & De Brains’, ‘Sexy als ik dans’ en 'IJskoud'. 

In 2018 nam Nielson de beslissing zich van een andere kant te laten zien wat resulteerde in zijn album Diamant. Zijn nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en ís anders: elektronisch, volwassen en internationaal. Samen met zijn band heeft hij op elk Nederlands poppodium gestaan en meerdere malen in een uitverkocht Afas Live. Nielsons teksten komen rechtstreeks uit zijn hart en zijn eerlijker en persoonlijker dan ooit. En dat is precies de bedoeling.

Heb je een strategie?

“Ja, voor zover dat kan. Ik ga mezelf in toom proberen te houden tijdens de opdrachten, want anders gaan zoveel dingen langs je heen. Dat moet ik zien te voorkomen.”

Niels Littooij stelt zich voor
Mijn strategie is dat ik mezelf in toom ga proberen te houden tijdens de opdrachten. Niels Littooij

Hoe vond je het om je deelname geheim te houden? 

Ik vond het niet lastig om mijn deelname geheim te houden, behalve voor de mensen die heel dichtbij me staan. Ik vind liegen tegen de mensen die heel veel om mij geven gewoon brest wel lastig. maar naar de buitenwereld toe heb ik daar geen problemen mee.