Nikkie (26) is een self-taught make-up artist en content creator. Zij is de tweede afvaller van Wie is de Mol? seizoen 19.

Onder de naam NikkieTutorials begon ze 12 jaar geleden met het uploaden van video's op YouTube, waarin zij haar kijkers uitlegt hoe je zelf verschillende make-up looks kan creëren. Daarnaast werkte zij samen met o.a. Kim Kardashian, Lady Gaga, Jessie J & vele anderen.

Print deze bio voor in je molboekje.

Dit is Nikkie de Jager

Wat was je eerste reactie toen je gevraagd werd nog een keer deel te nemen aan Wie is de Mol?

Ik dacht oprecht dat ik in een prank-call zat. Wie is de Mol? maak je één keer in je leven mee, nooit twee keer. Dus alleen al de gedachte aan een tweede kans gaf me een hartritmestoornis.

Was je voorbereiding voor deze tweede keer anders?

De eerste keer was ik heel erg voorbereid, maar ongeveer 5 minuten na aankomst was zo’n beetje alle tactiek de deur uit. Voor deze tweede kans laat ik het allemaal maar gebeuren. Goed naar m’n onderbuikgevoel luisteren. En vooral van elke seconde genieten!

Wat ga jij anders doen?

Nóg meer mezelf zijn. Maar ook nóg meer genieten. Af en toe even uitzoomen van de situatie en alles flink in mezelf opnemen. Genieten toch?

Wat was je verwachting van dit seizoen met allemaal oud-deelnemers?

Ik dacht echt dat het een titanenstrijd zou worden. Ik verwachtte frustraties, ruzies en spanning. Iedereen heeft dit avontuur al een keer meegemaakt, dus weet precies wat ze anders kunnen doen vergeleken met hun originele seizoen. Dit zijn vlijmscherpe kandidaten die denk ik heel snel alles doorhebben.

Ik ben moeilijk leesbaar. Ik zorg ervoor dat iedereen meegaat in mijn versie van het verhaal.  

Op welke opdracht hoopte je het meest & welke niet?

Ik hoop vooral op de mindfuck-opdrachten. Mijn favoriet blijft de opdracht waar oud-Mol Jan achter de onwetende kandidaten loopt, en je bij de finale niet begrijpt dat je dit óóit heb kunnen missen. Die opdrachten… oooh ik kan niet wachten!

Met welke tactiek ben je deze keer het spel ingegaan?

Heel erg mezelf zijn, maar het ook minder serieus nemen dan de vorige keer. Door het allemaal minder letterlijk te nemen denk ik dat je beter kunt nadenken.

Hoe ga jij de Mol ontmaskeren?

Door goede banden op te bouwen met iedereen. En goed op te letten wanneer iemand afwijkt van z’n normale gedrag.

Waarom zou jij een goede Mol zijn?

Ik ben moeilijk leesbaar. Ik krijg alles wel goedgepraat met een grap of een verhaal. Ik zorg ervoor dat iedereen meegaat in mijn versie van het verhaal.