Acteur Rick Paul van Mulligen (37) heeft onder meer gespeeld in de NPO televisieserie  ‘A'dam-E.V.A.’ en de komedieserie 'Rundfunk'.  Ook was hij als vast teamlid te zien in ‘De Grote Improvisatieshow’. 

Hij studeerde af aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Na zijn studie speelt hij onder meer bij Toneelgroep Oostpool en het Nationale Theater. Zijn rol van Harm-Jan in de NPO televisieserie ‘A'dam-E.V.A.’ biedt hem een nationaal podium en van 2013 tot en met 2017 is hij als vast teamlid te zien in ‘De Grote Improvisatieshow’. Ook speelt hij in het tweede seizoen van de komedieserie ‘Rundfunk’. In 2018 maakt Van Mulligen bekend dat hij een rol speelt in de internationale HBO serie Grisse, een serie die grotendeels wordt opgenomen in Indonesië. Rick Paul heeft samen met zijn man, acteur René van Bakel, en cabaretière Nina de la Croix een zoon en met z’n drieën nemen ze de opvoeding op zich.

Hoe vond je het om je deelname geheim te houden? 

“Dat vond ik eigenlijk ontzettend leuk. Vooral omdat ik zo’n goeie leugen heb en iedereen er met open ogen intrapte. Daar kon ik heel erg van genieten. Ik vond het eigenlijk super leuk om te doen.”

Rick Paul van Mulligen stelt zich voor
Ik ben geen open boek, ook al denken mensen dat wel... Rick Paul van Mulligen

Wat voor kandidaat ben jij? 

"Mijn karakter is... ingewikkeld. Ik kan alles zijn, ik ben een soort kameleon. Ik ben sociaal, ik heb humor, maar ik ben ook heel grillig."