Sarah Chronis is een 32-jarige actrice uit Amsterdam. Ze studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht, maar nog voordat ze haar studie had afgerond, speelde ze diverse (gast)rollen, waaronder in ‘Onderweg naar Morgen’, ‘Divorce’ en ‘Flikken Maastricht’. 

In 2014 speelde ze de hoofdrol in de speelfilm ‘Bloedlink’, de Nederlandse verfilming van ‘The Disappearance of Alice Creed’. Deze thriller was de openingsfilm van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Een jaar later bemachtigde ze één van de drie hoofdrollen in de serie ‘Meiden van de Herengracht’ en vertolkte ze acht afleveringen lang de rol van Hannah Hamel, modeontwerpster. In het najaar van 2017 speelt Sarah een hoofdrol in de romantische komedie ‘Alles voor Elkaar’. 

Hoe heb je je voorbereid op het spel? 

“Ik ben hartstikke fan van het programma! Maar toen ik gevraagd werd, heb ik mezelf niet gek gemaakt door alle seizoenen opnieuw te bekijken. Want ja, je moet er maar gewoon instappen en op je gevoel afgaan.”

Sarah Chronis stelt zichzelf voor
Je moet er maar gewoon instappen en op je gevoel afgaan. Sarah Chronis

Wat voor kandidaat ben jij? 

Ik ben best wel een sociaal dier, ik kan veel dingen onthouden en in spelletjes ben ik behoorlijk goed. Thuis dan. Als ik een spelletje met mensen speel, dan onderschatten mensen mij altijd."