Wie is de Mol?

Ruben
Hein

Over Ruben

Zanger en pianist Ruben Hein (35) wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Zijn debuutalbum 'Loose Fit' en single 'Elephants' bracht hij in 2010 uit onder het legendarische platenlabel 'Blue Note'. Sindsdien toert hij met zijn eigen muziek en speelt hij in binnen- en buitenland. In 2011 volgde een samenwerking met het Metropole Orkest en singer/songwriter Jonathan Jeremiah in een uitverkocht Carré. Daarnaast stond Ruben dat jaar met Oleta Adams en het 'Jazz Orchestra of the Concertgebouw' in Amsterdam en werd hij 2 maal genomineerd voor een NPO 3FM Award. Bij het grote publiek werd Ruben bekend door zijn muzikale bijdrage in het programma 'Linda's Zomerweek' (2013/2014) met presentatrice Linda de Mol, waarin hij de favoriete nummers van Linda's gasten vertolkte. In het najaar van 2017 bracht hij de EP ‘Everything I Say’ uit van zijn nieuwe album ‘Groundwork Rising’ uit, wat begin 2018 zal verschijnen. In zijn prijzenkast staan onder andere twee NPO Radio 6 Awards (2013 en 2014) en voor zijn album 'Hopscotch' kreeg hij in 2013 de Edison-Publiekprijs.

Wat was jouw tactiek?

“Rustig observeren en wegstrepen wie het niet zou kunnen zijn. En mocht tunnelvisie zich voordoen, toch heel bewust blijven spreiden.”

Ruben in Aflevering 8

"gelijkgestemd"

Ruben in Aflevering 7

"schijn werper"

Ruben in Aflevering 6

"verlost"

Ruben in Aflevering 5

"zienswijzen"
 • De potoverdracht

  De potoverdracht

  Ruben is de nieuwe penningmeester. Olcay en Simone tellen nog eenmaal het potgeld en dragen vervolgens de pot officieel over aan Ruben.
  Lees meer
  De potoverdracht

Ruben in Aflevering 3

"kreupelstraat"

Ruben in Aflevering 10

"finale"
 • Dagboek van de winnaar

  Dagboek van de winnaar

  8 Juni 2017, mijn 35e verjaardag. De dag dat we die laatste, beslissende test maakten. Zwetend en buiten adem, bovenop dat kasteel in Georgië. En ook de dag dat ik heel erg zeker was van het antwoord op De Grote Vraag.
  Lees meer
  Dagboek van de winnaar

Ruben in Aflevering 1

"een verhaal apart"

widm.avrotros

Snap of maak een screenshot om toe te voegen
widm.avrotros