Wie is de Mol?

Simone
Weimans

Over Simone

Simone Weimans (45) is journalist en sinds 2011 presentator van het NOS Journaal. Naast de journaals in de vroege ochtend, overdag en ‘s avonds is ze ook te zien in 'Nieuwsuur' en presenteert ze voor de NOS ook o.a het 'Bevrijdingsdag concert' aan de Amstel en de jaarlijkse herdenking van het Nederlandse slavernijverleden. De Hilversumse carrière van Simone begint na haar studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, bij de Engelstalige afdeling van de Wereldomroep. Daar presenteerde ze drie jaar uiteenlopende radioprogramma’s. Daarna ging ze aan de slag bij VARA Radio 1 en zat onder meer achter de microfoon bij 'Radio Kassa' en 'De Ochtenden'. Haar liefde voor radio blijft, ondanks haar overstap naar het NOS Journaal, altijd sluimeren en sinds 1 november 2017 is ze vaste presentator op de vrijdagavond in ‘Met het Oog op Morgen’ op NPO Radio 1.

Hoe heb je je voorbereid?

“Kort voor vertrek ben ik een middag koffie gaan drinken met Rik van de Westelaken en onthulde hij in geuren en kleuren de tips en tricks waarmee hij zich naar de overwinning had gespeeld.”

Simone in Aflevering 8

"gelijkgestemd"

Simone in Aflevering 5

"zienswijzen"
 • De potoverdracht

  De potoverdracht

  Ruben is de nieuwe penningmeester. Olcay en Simone tellen nog eenmaal het potgeld en dragen vervolgens de pot officieel over aan Ruben.
  Lees meer
  De potoverdracht

Simone in Aflevering 2

"wisseltruc"
 • Graven compilatie

  Opvallend:
  Graven compilatie

  Compilatie van verschillende verdachte momenten tijdens de opdracht Opscheppen.
  Lees meer
  Graven compilatie

Simone in Aflevering 1

"een verhaal apart"

widm.avrotros

Snap of maak een screenshot om toe te voegen
widm.avrotros