Wie is de Mol?

Sinan
Can

Over Sinan

Sinan Can (41) is onderzoeksjournalist en documentairemaker bij BNNVARA. Voor zijn documentaires reist Sinan af naar conflictgebieden, met name naar het Midden-Oosten. In 2015 reisde de journalist van Turks-Nederlandse afkomst samen met Armeens-Nederlandse musicalacteur Ara Halici naar Turkije en Armenië om dichterbij de waarheid omtrent de Armeense genocide te komen. Deze documentaireserie, ‘Bloedbroeders’, leverde hem een nominatie op voor de IDFA Documentary Awards van 2015. Naast ‘Bloedbroeders’ maakte hij ook de driedelige serie ‘De Arabische Storm’ met Thomas Blom en diverse uitzendingen voor Zembla, waaronder ‘De heilige Ayaan’. Samen met zijn team ontving hij in 2013 de Clara Meijer-Wichmann Penning voor de documentaireserie ‘Uitgezet’.

Wat maakt jou een sterke kandidaat?

“Ik reis al een aantal jaren door oorlogsgebieden. Daar moet je ook een overlevingsinstinct hebben en strategisch zijn. Tien stappen vooruit denken. Ik denk dat dat mij heel erg gaat helpen in dit programma.”

Sinan in Aflevering 8

"met zand strooien"
 • De laatste afvaller

  De laatste afvaller

  De laatste afvaller voor de finale van Wie is de Mol? 2019... De drie finalisten zijn bekend! Hoe reageren ze op het nieuws? 
  Lees meer
  De laatste afvaller
 • Dagboek van de afvaller - afl. 8

  Dagboek van de afvaller - afl. 8

  Alles ging zoals ik het een beetje had voorzien: Al mijn energie zat in het observeren van de andere kandidaten, dat was mijn tactiek vanaf minuut één.
  Lees meer
  Dagboek van de afvaller - afl. 8

Sinan in Aflevering 5

"verblindend"
 • De groep in afl. 5

  De groep in afl. 5

  Nog 7... Hoe staan de kandidaten in het spel? Dit zijn exclusieve beelden bij aflevering 5 van Wie is de Mol? 
  Lees meer
  De groep in afl. 5