Wie verdenk jij als Mol? Zet elke week punten in, beantwoord de testvraag en probeer eerste te worden in jouw poule(s)!

Verdenkspel

De eerste keer dat je het spel speelt, krijg je 100 punten die je kunt verdelen over jouw potentiële Mollen. Je kunt al je punten op één kandidaat inzetten, maar je kunt ook spreiden. Hoeveel, dat bepaal je zelf. Via het draairad kies je een kandidaat op wie je punten in wilt zetten en met de slider bepaal je het aantal punten. Als je het getal boven de slider aanraakt kun je een exact getal invoeren via je toetsenbord. Je mag dus zelf kiezen op hoeveel kandidaten je punten inzet, maar let op: je moet wel al je punten inzetten, anders is de speelronde niet geldig. Je kunt jouw inzet gedurende de hele week nog wijzigen. Zie ook de aftelklok bij het spel.

Punten/score

De punten die je inzet op kandidaten die door zijn naar de volgende aflevering, worden verdubbeld. Heb je punten ingezet op de afvaller? Dan ben je die punten kwijt. Na elke uitzending opent de nieuwe speelronde en zie je jouw score. Je kunt direct je (nieuwe) totale puntenaantal verdelen. Let op: Als je al jouw punten inzet op één kandidaat en die kandidaat valt af, dan heb je geen punten meer. Je kunt de rest van het seizoen geen punten meer inzetten. Denk dus goed na over hoe jij je punten verdeelt!

Inzet aanpassen

Wil je je inzet aanpassen? Kies uit het rijtje verdachte kandidaten bovenin een kandidaat en pas het puntenaantal aan via de slider. Als je een kandidaat niet meer verdenkt, zet je de slider op 0, zodat de kandidaat uit het rijtje verdwijnt. Zorg er wel voor dat je de daardoor vrijgekomen punten aan (een) andere kandidaat/ kandidaten toevoegt. Let op: Jouw aangepaste inzet geldt pas als je al je punten hebt verdeeld en op de knop 'Punten insturen' hebt gedrukt! Doe je dit niet, dan geldt je laatst ingestuurde inzet.

Poule uitleg

Maak poules aan met je vrienden, familie, collega's en/of anderen. Maak een nieuwe poule aan met de knop rechtsonder en kies een poulenaam. 

Als je een poule aanmaakt, ben je automatisch beheerder en kun je spelers uitnodigen. De beheerder kan tevens de poulenaam wijzigen en een andere speler beheerder maken. 

Spelers uitnodigen

Je kunt spelers uitnodigen door een link met ze te delen. Dit kan bijvoorbeeld via WhatsApp of mail. Je kunt de link naar meerdere mensen tegelijk sturen. Let op, het is een openbare link. Als de link openbaar wordt gedeeld, kunnen ook anderen zich mogelijk bij de poule aansluiten. 

Je kunt ook spelers uitnodigen door te zoeken op gebruikersnaam. Klik op het ‘toevoegen’ icoon achter de gebruikersnaam om een speler uit te nodigen. Als een speler niet reageert op je uitnodiging, kun je maximaal 2 keer een reminder sturen.

In de vernieuwde app kun je de poulewinnaar(s) feliciteren met de behaalde eindscore.

Jouw poules

Onder ‘Poules’ vind je een overzicht van de poules waarin je meespeelt en kun je via het tabblad ‘Uitnodigingen’ poule-uitnodigingen accepteren of weigeren.

Je kunt als speler deelnemen aan meerdere poules. Je kunt echter elke week maar 1 keer jouw punten inzetten via het verdenkspel en je hebt maar één puntentotaal. Kortom: Het zou kunnen dat je in 2 poules zit waarbij je in de ene poule op de 7e plek staat en in de andere poule op de 2e plek.

Binnen jouw poule(s) kun je zien hoe je poulegenoten het spel spelen. Er is een ranking op basis van het aantal punten. Je kunt van iedere speler uit jouw poule(s) de tijdlijn bekijken. 

Testvraag

Elke week kun je extra punten verdienen door een vraag te beantwoorden uit de officiële test van die aflevering. Die vraag staat elke maandag in de app. Je hebt dan 48 uur de tijd om die vraag te beantwoorden. Let op, je kunt je antwoord maar één keer insturen! 

Voor elke goed beantwoorde vraag verdien je 500 punten. Na de finale kun je in je tijdlijn zien welke vragen je goed hebt beantwoord en worden je verdiende punten bij je eindscore opgeteld.   

Molbonus

Na de finale worden alle punten die jij in de verschillende spelrondes hebt ingezet op de juiste Mol als bonus opgeteld bij je eindscore. Daarnaast ontvang je 500 punten extra per goed beantwoorde testvraag. In je tijdlijn kun je zien of en wanneer je deze bonus hebt ontvangen. De speler met de hoogste totaalscore is de winnaar van de poule.

Molvisie

In de app vind je ook het onderdeel: Molvisie. Ben jij een oplettende kijker en zie je iets verdachts in de uitzending? Laat het ons via Molvisie weten en wie weet wordt jouw theorie besproken in Moltalk! In de vernieuwde versie van de app deel je jouw Molvisie gemakkelijk op Whatsapp, Facebook en Twitter.

Download de Wie is de Mol? app voor seizoen 22 nu GRATIS in de App Store en Play Store.