Komend seizoen nemen Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen de presentatie op zich van MolTalk; waarin ook dit jaar met oud-kandidaten en oud-mollen alle complotten en theorieën rondom de identiteit van De Mol besproken worden. Op zaterdag 4 januari start het seizoen met MolTalk: The Kick-Off om 20.25 uur op NPO 3. 

Marlijn en Rop krijgen het MolTalk-stokje overgedragen van het populaire duo Margriet van der Linden en Chris Zegers die samen drie seizoenen met bijzonder veel enthousiasme en gedrevenheid de Mol probeerden te ontmaskeren. Waarvoor hulde vanuit de makers van MolTalk en omroep AVROTROS.

Margriet & Chris: "Dit jaar is het 5 jaar geleden dat ons seizoen van Wie is de Mol? bovengronds ging, sindsdien heeft het blinde wezen ons niet meer losgelaten. Met een warm hart en vele dierbare herinneringen nemen we afscheid van onze vrolijke zaterdagavond met MolTalk. Veel succes Marlijn en Rop. Trust nobody! Nou ja, alleen ons... het is Anita Witzier!"

De 10 kandidaten van het jubileumseizoen van Wie is de Mol? zijn inmiddels bekend en daarmee is de jacht op de Mol geopend. Op zaterdag 4 januari nemen Marlijn en Rop de deelnemers onder de loep, vertonen primeurs en testen de kennis van oud-kandidaten tijdens MolTalk: the kick-off.

Vanaf 11 januari start het 20e seizoen van Wie is de Mol? Ook dit jaar kunnen de kijkers direct na de aflevering zappen naar NPO3, waar Marlijn en Rop in de live-nabeschouwing met oud-kandidaten verder discussiëren en speculeren over de opdrachten, complotten en theorieën.

Marlijn Weerdenburg had als finalist van Wie is de Mol? 2015 haar blik op Margriet van der Linden als Mol, maar met slechts één vraag verschil moest zij het in de finale afleggen tegen haar bondgenoot en uiteindelijke winnaar, Rik van de Westelaken. Rop Verheijen moest als zesde kandidaat het speelveld van Wie is de Mol? 2016 verlaten. Dit tot grote verbazing van vele kijkers, die Rop al tot gedoodverfde Mol hadden benoemd. Door de inzet van een zwarte vrijstelling was de ingezette joker van Rop tijdens de test niet meer geldig en moest hij naar huis.

“Nooit durven hopen dat we ooit nog onderdeel zouden mogen uitmaken van Wie is de Mol? Met pijn in ons hart hadden we al afscheid genomen van dit eenmalige avontuur. Maar nu mogen we weer op jacht, helaas voor ons niet in het buitenland. China had ons ook wel te gek geleken, maar wel elke zaterdag vanuit ons stamcafé in VondelCS. Margriet en Chris; we’ve got big shoes to fill, maar we gaan ons stinkende best doen”, aldus Rop en Marlijn.

AVROTROS en de makers van MolTalk heten het kersverse duo Marlijn en Rop een warm en hartelijk welkom.