Fans en liefhebbers van Wie is de Mol? kregen zaterdag 28 augustus 2021 de kans om voor het eerst in de geschiedenis van het programma live mee te kijken met de opnames en invloed uit te oefenen op het spel. Heel Nederland kon via een livestream getuige zijn van een van de eerste opdrachten van seizoen 22, kennis maken met de nieuwe kandidaten en al een poging doen om de Mol te ontmaskeren.

Opvallend is dat deze keer niet tien, maar elf kandidaten bekend zijn gemaakt. Arno Kantelberg, Everon Jackson Hooi, Fresia Cousiño Arias, Glen Faria, Hila Noorzai, Kim-Lian van der Meij, Laetitia Gerards, Sahil Amar Aïssa, Suzanne Klemann, Thomas van Luyn en Welmoed Sijtsma kregen de opdracht om zichzelf te presenteren aan het Nederlandse publiek en de kijkers te overtuigen dat zij níet de Mol zijn. 

Stemmen tijdens de livestream van Wie is de Mol?

Wat stond er op het spel? 

Het was aan de kijker om na de opdracht te stemmen op de voor hen meest verdachte kandidaat. De door het publiek minst verdachte kandidaat, ontving twee vrijstellingen voor de eerste executie. Een voor zichzelf en een voor een medekandidaat naar keuze. 

Wie deze felbegeerde vrijstellingen heeft gewonnen, wordt in de eerste aflevering van het 22e seizoen bekendgemaakt. Waar het seizoen zich afspeelt, is nog een raadsel.

Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? zie je vanaf 1 januari 2022 elke zaterdag om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.