Wie is de Mol?

search
Wie is de Mol? podcast 2023

Wie is de Mol? podcast 2023

Historische plekken, gedenkwaardige gebouwen en adembenemende natuur. In de vernieuwde podcast van ‘Wie is de Mol?’ neemt Rik van de Westelaken de luisteraar mee langs de verschillende locaties van het 23e seizoen in Zuid-Afrika. 

Ik ben blij dat we met deze vernieuwde podcast meer over de cultuur en geschiedenis van Zuid-Afrika kunnen vertellen aan die grote groep Wie is de Mol?-fans Rik van de Westelaken

#1 Kaapstad

Rik van de Westelaken duikt in de roerige geschiedenis van Zuid-Afrika. Ook gaat hij in gesprek met zangeres Joya Mooi. Want waarom betekent muziek zoveel voor het land? En twee kandidaten blikken terug op een bijzonder moment uit de aflevering…

#2 Woodstock

Rik van de Westelaken gaat in gesprek met hoogleraar Margriet van der Waal over de rassenscheiding in Zuid-Afrika. Martine van Zijll Langhout vertelt over het gedrag van wilde dieren en twee kandidaten bespreken samen de gebeurtenissen uit de aflevering.

#3 Taal

Er wordt een woordje Afrikaans gesproken door Rik. Geschiedenis docent Tijmen Schmitt vertelt over zijn fascinatie voor de Afrikaanse taal en twee kandidaten hoor je over een hele stoere opdracht.

#4 Tulbagh

Rik vertelt waarom badeendjes een grote rol spelen in de vierde aflevering van Wie is de Mol? Hij gaat in gesprek met Marike Barendse over de geschiedenis van Tulbagh en twee kandidaten delen een moment uit de aflevering.

#5 Matjiesfontein

Rik gaat in gesprek met predikant Joost Röselaers over de oorspronkelijke religies van Zuid-Afrika. Hij vertelt over de geschiedenis van het dorpje Matjiesfontein en twee kandidaten blikken terug op een overnachting in een bijzonder hotel.

#6 Garden Route

Rik gaat met dierenarts Martine van Zijll Langhout in gesprek over struisvogels. Hij duikt samen met chef Jasper Hermans in de keuken van het restaurant SAAM en twee kandidaten blikken terug op de roadtrip.

#7 Wilderness

Rik vertelt over de ontdekkingsreiziger en vogelkundige François Levaillant en zijn reizen door de Garden Route. En iedereen die in Zuid-Afrika komt krijgt ermee te maken: uitval van elektriciteit. Rik, die zelf vast is komen te zitten in de entree van een hotel, vraagt aan journalist Elles van Gelder wat ‘load shedding’ is. Ook blikken er weer twee kandidaten terug op hun ervaringen.

#8 Botlierskop Game Reserve

Rik van de Westelaken neemt je mee naar een bijzondere groep inwoners van Zuid-Afrika; de wilde dieren. Dierenarts Martine van Zijll Langhout vertelt hoe mensen samenleven met wilde dieren en twee kandidaten blikken terug op de geweldig mooie safari opdracht.

#9 Born Free Generation

Rik praat met fotografe Ilvy Njiokiktjien over de toekomst van de jongeren in Zuid-Afrika. Phil Robinson, dirigent van The South African Youth Choir, bedankt alle kijkers voor de liefde en steun en de finalisten blikken nog één keer terug op hun reis en het land.

Bekijk hier de documentaire van Ilvy Njiokiktjien

De 9-delige serie van de officiële Wie is de Mol? podcast is vanaf zondag 8 januari iedere zondag te beluisteren via alle populaire podcast-apps.

Meer Wie is de Mol?

Ook interessant