Wie is de Mol?

search

Vanaf hangen

Van grote hoogtes tot donkere grotten. In de derde aflevering valt er voor de kandidaten veel te winnen. Maar durven ze elkaar te vertrouwen? Wie liegt en wie niet? Wie deelt met een ander en wie kiest voor zichzelf?

Opdracht 1: Kameraad

In Brno checken de kandidaten in bij het Anybody Hotel en verdelen zich in duo’s over vier themakamers. Na binnenkomst valt de deur in het slot! Oud-Mol Jon van Eerd vertelt de kandidaten via de intercom dat ze uit hun kamer moeten ontsnappen door middel van een codewoord. Als dat lukt, verdienen ze 500 euro per duo. En het eerste duo dat ontsnapt, krijgt twee jokers per persoon.

Jon stelt de kandidaten vijf vragen, die ze in de vorige test hebben beantwoord. Geeft een duo tijdens deze opdracht allebei het antwoord dat ze ook in de laatste test hebben gegeven, dan krijgt dat duo een aanwijzing. De aanwijzing brengt ze dichter bij het codewoord, waarmee ze uit hun kamer kunnen ontsnappen. De gemene deler van deze aanwijzingen is het codewoord.

Maar de antwoorden die de kandidaten op de vragen geven, worden wel zichtbaar voor al hun medekandidaten. Durven ze zichzelf bloot te geven? Weegt het voordeel op tegen het nadeel? 

Opdracht 2: Binnenvaart

Als de kandidaten op een terras in Brno zitten, krijgen ze een telefoontje van Rik. Ze moeten vier duo’s maken, met in elk duo een kandidaat zonder hoogtevrees en een kandidaat die kan kajakken. Daarnaast is het belangrijk dat elk duo elkaar vertrouwt, want bij de volgende opdracht zijn vier vrijstellingen te verdienen.

Als de duo’s zijn samengesteld, splitst de groep zich in tweeën. De kajakkers gaan naar de Punkva grotten. Ze maken een tocht over een ondergrondse rivier en komen onderweg interessante informatie tegen. Die moeten ze proberen te onthouden om de volgende dag aan hun partner door te geven. Lukt dat, dan kunnen ze allebei iets waardevols krijgen.

Opdracht 3: De rode draad

De kandidaten zonder hoogtevrees komen aan in Zlín. Rik treft ze in het kantoor van Thomas Bata, gevestigd in een lift van wolkenkrabber 21. Ze gaan naar de zestiende verdieping en krijgen te horen dat ze vanaf daar, tegelijkertijd, gaan abseilen. Onderweg zullen ze allemaal vijf kokers tegenkomen, waarvan ze er twee mogen pakken. 

Eén voor zichzelf en één voor hun kajakmaatje die de dag ervoor interessante informatie heeft gezien tijdens de kajaktocht door de Punkva grotten. Het is te hopen voor de abseilers dat de kajakkers het goed met hen voor hebben en dat de informatie die ze doorgeven klopt.

Rik heeft ook nog een voorstel voor de abseilers: Als ze voor zichzelf de koker met 500 euro meenemen, gaat dat bedrag niet in de pot, maar krijgen ze elk een vrijstelling.

Meer Wie is de Mol?

Ook interessant