Wie is de Mol?

search
Dagboek van de afvaller: Babs Schutte #2

Dagboek van de afvaller: Babs Schutte #2

Wie is de Mol?, het spel van de plottwists…

En daar was ie dan, dé plottwist. De eerste afvaller die terug in het spel komt, in aflevering 5.

BABS IS BACK!!! Wat een gekkigheid hè! Hoe teleurgesteld ik ook was na aflevering 1, mijn terugkomst maakte alles meteen goed. Ik voelde me zo’n bofkont. En vanaf dit moment kon ik eigenlijk pas echt gaan genieten van mijn deelname. Waar ik in aflevering 1 best wel gespannen was, was ik vanaf aflevering 5 vooral heel dankbaar.

Ik wilde uiteraard nog steeds heel graag de Mol ontmaskeren en in de finale komen, túúrlijk stond mijn competitiedrang nog steeds aan, maar elke opdracht die ik mocht doen, voelde wel extra als een cadeautje.

Terugkeren is te gek, máár ik had wel een enorme achterstand. Ik had vier afleveringen gemist, vier afleveringen waarin de Mol geld uit de pot heeft gespeeld, vier afleveringen waarin de kandidaten elkaar beter leerde kennen, vier afleveringen vol informatie. En ik zat zelf duidelijk niet goed in aflevering 1… Dus waar moest ik beginnen?

Bij m’n rode scherm! Mijn rode scherm heeft me best wel wat informatie gegeven, er waren meteen twee mensen die ik definitief van mijn verdachtenlijstje kon strepen, dus dat gaf me wel een voordeel. Het nadeel, de vier gemiste afleveringen, bleef uiteraard stevig overeind staan.

De test van aflevering 5, ging ook over aflevering 4, een aflevering waar ik zelf niet echt in zat, dus welke kleur fiets de Mol had bij de fietsopdracht? Al sla je me dood. Ik was dan ook super verbaasd dat ik die eliminatie overleefde, ondanks dat ik heel hard had gewerkt om zo veel mogelijk informatie uit m’n medekandidaten te trekken. Dat allereerste groene scherm gaf me wel weer zelfvertrouwen, misschien zou ik het nog even volhouden!

Aflevering 6: stenen stapelen, dansen, analoge test. Genoten! Bondje met Sor gesloten, maar dat was puur voor de schijn: vertrouwde die guy voor geen meter (al vind ik ‘m wel heel lief!). Bij die analoge test kneep ik ‘m weer even, maar ook die eliminatie overleefde ik, met nog 2 a 3 mensen op mijn verdachtenlijstje.

In aflevering 7 schrapte ik de derde naam van m’n lijstje en bleven er nog twee overeind. Ik voelde aan alles dat de tijd van spreiden voorbij was, m’n medekandidaten zouden inmiddels ook wel op 2 a 3 zitten. Dus ik had nog twee op m’n lijstje en ik wilde dit keer eigenlijk de test grotendeels op 1 van die 2 inzetten. 50/50 kans, gokje genomen, helaas het verkeerde gokje, maar ik durf wel te zeggen dat ik nu zeker weet wie de Mol is…

Ik ga met opgeheven hoofd het spel uit! Als eerste afvallen en het toch tot eind aflevering 7 halen, vind ik een eindscore om trots op te zijn. Man, man, man, wat een avontuur!

-Babs

Meer over aflevering 7?

Ook interessant