Voor het eerst komen we samen als groep. En mijn prooien weten inderdaad precies wat ze te doen staat; de pot vullen met zo veel mogelijk geld en intussen de Mol proberen te ontmaskeren.

De jacht op de Mol is geopend, zo kun je wel stellen. Het gaat er aan tafel hard aan toe. Verwijten gaan over en weer. Ondervragingen. Meteen een flinke discussie over wat er die dag daarvoor zich allemaal heeft afgespeeld. He, gezellig… Welkom in Wie is de Mol? 

Ik zie kandidaten zichzelf beschermen. Anderen praten elkaar na, en weer anderen kiezen voor kuddevorming. De Mol observeert en wacht rustig af. Met een pot van min € 3000 heb ik het voorlopig prima naar m’n zin. Een goed begin is het halve werk. Vanavond zullen we zien hoe hard ze het willen spelen, door hun fanatisme op de proef te stellen. 

Ron krijgt nog een kans om terug te komen in het spel. Maar tegenover deze fanatieke kandidaten is dat lastig. Want we zitten in een spel. We willen geld verdienen én we zijn op zoek naar de Mol. Vanavond is dat niet anders. 

Iedereen zwicht voor groepsdruk. We zijn negen verraders, zoals Ron het noemt. Maar ik zou zeggen acht. Want de Mol wil maar één ding: geld uit de pot houden. En de kandidaten, die hadden vast veel aan je informatie over de test gehad. Maar ja, dat zullen we nu nooit weten. Ron, sorry. Het is een hard spel dit jaar. En met één kandidaat minder wordt de zoektocht er vast gemakkelijker op…