Wie is de Mol?

search

Déja vu

Na de dubbele executie op Elba zijn er nog vier kandidaten in het spel. Dit is de laatste aflevering voor de grote finale van het jubileumseizoen. Wie worden de finalisten? 

De aflevering verloopt anders dan anders. De kandidaten komen in deze laatste aflevering opnieuw oog in oog te staan met iemand die het spel goed kent en waardevolle informatie heeft.
Ditmaal in de vervallen abdij van San Galgano, één van de grootste Gotische kloosters van Italië. Oud-Mollen Merel Westrik en Jon van Eerd wachten ze om en om op.  Om de beurt komen de kandidaten de abdij binnen waar ze langs dezelfde bakjes lopen als in de eerste aflevering. Maar dit keer ligt er naast geld voor de pot ook kostbare informatie over hoe het spel door hun medekandidaten is gespeeld. En er ligt een vraagteken… Opnieuw zijn er twee regels: Je loopt langs de bakjes en niet meer terug. En, onderweg mag je maar één keer iets pakken.

Dan volgt er meteen een test en executie. Eén kandidaat moet net voor de finale het spel verlaten...

Meer over de laatste afvaller

Nog drie kandidaten. De finalisten. Zij hebben nog twee opdrachten om geld te verdienen voor de pot én om informatie te winnen over hun Mol. 

Opdrachten

 • WEGDENKEN Preloader video
  • Jubileumseizoen Aflevering 7

  WEGDENKEN

  WEGDENKEN
 • MIJN GELUID Preloader video
  • Jubileumseizoen Aflevering 7

  MIJN GELUID

  MIJN GELUID

OPDRACHT 2: WEGDENKEN

Langs een schitterende Toscaanse laan moeten de kandidaten met wijnvaten zoveel mogelijk woorden samenstellen. Hoe duurder een woord, hoe meer geld voor de pot. Bovenop elk wijnvat staat een letter uit het alfabet. Iedere letter is een bedrag waard. Het laatste wijnvat bevat een aantal woorden zoals Pienza, Uffizi en Renaissance. De kandidaten moeten de juiste wijnvaten naar het midden van de laan rollen om daar de woorden te maken. Ieder juist gemaakt woord is geld waard, in totaal kan er 3410 euro worden verdiend.

Opbrengst: 320 euro

OPDRACHT 3: MIJN GELUID

In de laatste opdracht maken de kandidaten een treinrit door de San Silvestro mijnen. Tijdens de rit gaan de kandidaten elkaar interviewen. Elke kandidaat zit in z’n eigen wagon en heeft zes vragen voor zich. Ze moeten de vragen en antwoorden naar elkaar roepen. Na afloop volgt een overhoring van Rik. Ieder juist antwoord levert 250 euro op en daarmee kan de pot tijdens deze laatste opdracht nog verhoogd worden met maximaal 1500 euro.

Opbrengst: 750 euro

Eindstand van de geldpot

€12580

Volgende week weten we eindelijk het antwoord op die ene vraag. Wie is... de Mol? 

Ook interessant