Wie is de Mol?

search

Geheime aanwijzingen uit seizoen 21 van Wie is de Mol?

De titels van de afleveringen verwijzen als vanouds allemaal naar de Mol. Ook zitten er nog andere geheime aanwijzingen in de uitzendingen. Bekijk de video en lees alle geheime aanwijzingen uit seizoen 21 van Wie is de Mol?.

Aflevering 1

De eerste aflevering heet ‘Gelijk’. In alle drie de opdrachten komt er meteen een aanwijzing naar de Mol:

  • Gelijk zodra het woord ‘Mol’ valt.
  • De Mol is gelijk de eerste die geïntroduceerd wordt.
  • En tijdens de Moltainbike-tocht is alleen de tekst op het bordje van de Mol exact gelijk aan de tekst op het invulbord aan het einde van de opdracht.

De jokerkaart. Die lijkt gelijk aan een originele jokerkaart, maar de ‘i’ op de Wie is de Mol? jokerkaart wijkt af. Zet je de ‘i’ in de originele positie, dan wordt de ‘i’ een minteken. Dan staat er: W min E. Oftewel: de 23e letter van het alfabet minus de 5e letter. Dus: ‘De 18e letter’ is de Mol? = R is de Mol. Waarbij de R verwijst naar Renée.

 

Nog een hint: de Mol is de enige kandidaat die op beeld het briefje van de Mol onder de deur doorschuift. Ze gaat niet in op het aanbod van de Mol en heeft ook groot gelijk, want een Mol is niet te vertrouwen.

Aflevering 2

De titel van aflevering 2 is ‘Voorbeeld’ of beter gezegd: ‘Voor beeld’. De Mol is degene die tijdens de opdracht ‘Om de tuin leiden’ de camera bedient en zo voor beeld zorgt.

In diezelfde aflevering is bij de opdracht ‘De dans ontspringen’ een plattegrond te zien van het klooster. In een vleugel zijn er kamers met vrouwennamen; een referentie aan de dramaserie ‘Vrouwenvleugel’ waar de Mol een rol in speelt.

Aflevering 3

Aan het begin van de opdracht ‘Kameraad’ zegt de Mol: “We gaan eerlijk antwoord geven.” Als Charlotte vervolgens zegt dat ze Renée heeft ingevuld als antwoord op de vraag: Wie is de Mol?, zegt de Mol: “Oh jee. Maakt niet uit. Heel goed.” Renée geeft een duidelijke hint: Charlotte zit met haar verdenking heel goed.

Tijdens de opdracht ‘Binnenvaart’ gaat de Mol ondergronds, een grot in, omringd door oud-Mollen. Via de projecties vertellen alle kandidaten over vertrouwen. Alleen de Mol ontbreekt. Die is niet te vertrouwen.

Aflevering 4

Aflevering 4 had de titel ‘Voor het zeggen’. Als je het voor het zeggen hebt, dan heb je de touwtjes in handen. Bij de opdracht ‘In vuur en vlam’ had de Mol letterlijk touwen in handen.

Aflevering 5

‘Tot drie tellen’, de titel van aflevering 5, verwijst naar de Mol die na de opdracht ‘Zekerheid bieden’ als eerste in een kamer zit en wachtend op Joshua en Splinter tot drie kan tellen.

Aflevering 6

De titel van aflevering 6 was ‘Wegstoppen’. Je ziet de Mol haar joker wegstoppen. En op het einde van de opdracht ‘Onder druk zetten’, zie je de Mol het gepakte geld in haar broekzak wegstoppen.

Ook klopt de Mol tijdens de opdracht ‘Ontsnappen’ drie keer keihard op de deur van haar cel. Een verwijzing naar het kloppen op de deuren tijdens de allereerste opdracht van dit seizoen.

Tijdens de executie stelt Rik vast dat Renée (met haar gewonnen privilege) de enige is die zonder zenuwen bij de executie zit. Als hij vraagt of ze altijd al zonder zenuwen bij de executies zit, knikt ze bevestigend.

Aflevering 7

De zevende aflevering heeft de titel ‘Aanwijzing’. Rik geeft in deze aflevering tijdens de executie een aanwijzing: “Dit is de laatste keer dat jullie in deze samenstelling bij elkaar zijn, met in jullie midden een Mol.” En in het midden van de kandidaten zit Renée.

Tijdens de uitleg van Rik over de opdracht ‘Zinvol’ zie je een hele reeks kisten met woorden voorbijkomen. ‘Renée klopt’ verwijst wederom naar het kloppen op de deuren door de Mol bij de allereerste opdracht van dit seizoen.

 

Aflevering 8

De eerste opdracht van aflevering 8 heeft de titel: ‘Voor joker staan’. De naam van de opdracht verwijst naar de Mol. Zij is de eerste die bij de puzzel met de jokerkaart staat en als ze een slinger aan de puzzel zou geven, ‘in een klap’ voor joker zou staan.

Ook zit er een muzikale hint in deze aflevering, namelijk het nummer ‘Lady in Red’. De Mol draagt bijna elke aflevering rode kleding en een rode tas.

Aflevering 9

De titel van de aflevering, ‘Kaarsrecht’, verwijst naar de Mol die als enige een kaars recht onder de envelop van de Mol houdt.

Meer Wie is de Mol?

Ook interessant