Wie is de Mol?

search

Meesterlijk

In het jubileumseizoen krijgen tien oud-deelnemers een herkansing. Nog één keer! Spelen ze het spel dit keer anders? In het prachtige Italië, in Toscane, starten zij hun zoektocht naar de Mol.

Opdrachten aflevering 4:

OPDRACHT 1: MEESTERWERKEN

Deze kunstzinnige opdracht staat in het teken van de Grote Meesters van de Renaissance, Leonardo da Vinci en Michelangelo Buonarroti. 

Drie kandidaten bezoeken het beroemde museum Uffizi in Florence en moeten op aanwijzen van hun medekandidaten bepaalde schilderijen zoeken. Deze schilderijen hebben de anderen zelf na geschilderd. Eén duo in Vinci, bij het geboortehuis van Leonardo da Vinci en één duo in Caprese Michelangelo, bij het geboortehuis van Michelangelo.

Als het lukt om alle schilderijen te vinden en de codes van de zaalnummers correct door te geven kunnen de kandidaten 2000 verdienen.

Opbrengst: 1000 euro

OPDRACHT 2: FOLLOW THE MONEY

De kandidaten staan verspreid op het Piazza della Signoria in Florence. Ze moeten proberen één bepaald koffertje in de gaten te houden tussen alle toeristen. In dit koffertje zit 2250 euro.

Het koffertje gaat van hand tot hand en er komen steeds meer mensen met koffertjes op het plein. Follow the money is vaak een geschikte methode om de Mol in het vizier te krijgen, maar bij deze opdracht misschien toch niet…

Opbrengst: 0

OPDRACHT 3: GROETEN UIT FLORENCE

Nergens in de wereld zijn er zoveel Renaissance kunstwerken als in Florence. Overal staan prachtige paleizen, kloosters en beeldhouwwerken. Een aantal daarvan gaan de kandidaten proberen zo goed mogelijk te fotograferen, als echte toeristen.

Er zijn ansichtkaarten met daarop delen van bezienswaardigheden die de kandidaten in perspectief moeten fotograferen. Iedere juist gefotografeerde ansichtkaart is geld waard. In totaal kunnen de kandidaten 1350 euro verdienen.

Opbrengst: 750 euro

Dan is het tijd voor test en executie. Er blijken meer mensen evenveel antwoorden fout te hebben beantwoord bij de test. Dus gaat diegene die er het langst over gedaan heeft naar huis. Rik begint met Ellie.. en direct krijgt zij een rood scherm. Zij moet in aflevering 4 het jubileumseizoen van Wie is de Mol? verlaten. 

Lees het Dagboek van de afvaller:

Ook interessant