Wie is de Mol?

search
Opdracht 1: Overtuigend?

Opdracht 1: Overtuigend?

De kandidaten maken individueel een ranglijst op basis van vertrouwen.

De kandidaat die door de groep het meest vertrouwd blijkt te worden krijgt een uitzonderingspositie. De rest van de kandidaten gaat het speelveld in. Hun positie in de ranglijst bepaalt hoeveel speeltijd ze krijgen. 

De kandidaten trotseren het speelveld waar overal schutters op de loer liggen. Iedere keer dat een kandidaat geraakt wordt gaat er twee minuten speeltijd af van die kandidaat.

Iedere kandidaat zal in het speelveld een kaartenhuis moeten bouwen. Iedere laag levert een andere beloning op. Een kaartenhuis van één laag hoog levert geld op, twee lagen één joker, en twee lagen leveren twee jokers op.

Er mag maar één kandidaat tegelijkertijd een poging doen en de rest van de kandidaten moet wachten tot de opdracht volbracht is. De beloning van de deelopdracht wordt meegenomen naar de poortwachter aan het einde van het speelveld. Dit is de persoon die de groep aan het begin van deze opdracht als “meest betrouwbaar” heeft bestempeld, en diegene heeft de touwtjes nu in handen. Want: Als de poortwachter een kandidaat afschiet met jokers in bezit, mag de poortwachter de jokers hebben. Schiet de poortwachter iemand af met geld? Dan komt het niet in de pot.

Met deze opdracht konden de kandidaten maximaal 5.000,- euro verdienen.

Opbrengst

€2.000,-

Meer over aflevering 8?

Ook interessant