De kandidaten zijn in Weijiapo, een dorp dat de vorm heeft van een draak en waar sommige huizen al in de 18e eeuw gebouwd zijn.

Een voor een gaan de kandidaten via een deur het dorp in. Daar zijn Mol enveloppen te vinden. Per persoon krijgen de kandidaten vijf minuten de tijd om in kaart te brengen waar welke enveloppen liggen. Alleen de laatste kandidaat die naar binnen gaat mag proberen om de enveloppen te pakken waar geld in zit. Welke dat zijn, vertelt Rik later. De anderen zijn verkenners. Het enige dat zij in het dorp mogen verzamelen is 'zand’ - voor in een zandloper. Hoe meer zand de kandidaten verzamelen des te meer tijd de laatste kandidaat heeft om de goede enveloppen te pakken.  Heel belangrijk: De kandidaten moeten zorgen dat ze op tijd terug zijn. Als de zoektijd voorbij is, gaat de toegangsdeur tot het dorp op slot en zijn zij en het zand wat ze op dat moment in handen hebben uit het spel.

Overzicht van alle namen op de enveloppen: 

-ELISE-, -Sven, B&W, Belgian Mol, Bodejos, Compuart, D*N, Daisy, DigiMol, Elger, Erik Leppen, Felix, FrankLapidus, Gupp, Heinz, Hulpdakdekker, Hulpmol, Ischa, Joeri, Lama1997, Lautjuh, LdHmolletje, lizzy87, Lo, Lukie4, Mark, Marmolleke, Moedermol, Molcrazy, molE13, Mollem, MollenvangR-Art, molmuis, Nat007, Naty, Nelleke, Nieky, Niels, Pac, Rat, RICKDEMOL, Starlight, Suuuus, Tommy, Tristan, Tunnelgraver, Vickypollard, Vriendlief, Wouter