Wie is de Mol?

search

Opdracht 3: Op(k)offeren

De kandidaten krijgen een voor een hun scherm te zien, in het bijzijn van de anderen. Of het scherm groen of rood is, dat ziet niemand van elkaar. De kandidaten zien dit keer alleen elkaars reactie op het scherm dat wordt getoond.

Als kandidaat is het hierbij belangrijk om je pokerface op te zetten. Want als je rood hebt, bestaat de kans dat je in het spel blijft. Maar, daar moet die kandidaat wel wat voor doen.
De kandidaten gaan een wijnkelder in. Daar staan zeven koffers met in elke koffer een ander geldbedrag uit de pot.

Wie welke koffer krijgt is een kwestie van onderhandelen. Als je de kandidaat met het rode scherm bent en een van de drie koffers met de hoogste bedragen weet te bemachtigen, blijf je in het spel. En gaat de kandidaat met het op een na slechtste testresultaat naar huis.

Als je groen hebt, weet je ook niet zeker of je in het spel mag blijven. Want; wie weet ben jij wel die ene kandidaat met de op een na slechtste testresultaten.

Voordat de kandidaten individueel hun scherm te zien krijgen en de onderhandeling over wie welke koffer in het bezit krijgt van start gaat, deelt Rik nog mede dat de afvaller vertrekt met zijn of haar geldkoffer op zak. Dat geld gaat uit de pot.

De grote vraag is: verlaat de terechte afvaller het spel of moet de kandidaat met de op een na slechtste testresultaten het veld ruimen?

De kandidaten hebben met deze opdracht 0 euro verdiend. 

Meer over aflevering 4?

Ook interessant