De stand van de pot is 11.200 euro en de kandidaten kunnen bij deze laatste opdracht de pot flink spekken als ze een gok durven te wagen en de juiste keuzes maken. 

De kandidaten spelen deze opdracht individueel en moeten kiezen wat de inzet wordt: 500, 1000 of 1500 euro uit de pot. Rik legt vooraf uit dat dat geld door de Mol wordt verspreid over minimaal één en maximaal drie kamers. En dat ze daarna over een pad lopen met zes kamers, en drie keer de mogelijkheid krijgen om een keuze te maken tussen twee kamers. Dus de eerste keer kiezen ze kamer één of kamer twee, daarna kamer drie of kamer vier en als laatste kamer vijf of zes. 

Als de kandidaten de kamer kiezen waar het geld ligt, dan wordt het bedrag dat daar ligt verdubbeld. Kiezen ze een kamer waar niets ligt, dan kunnen ze geld misgelopen zijn.  

De Mol neemt telefonisch contact op met de kandidaten en zal er alles aan doen om ze de verkeerde kant op te sturen. De Mol wil natuurlijk maar één ding; zo min mogelijk geld in de pot. Aan de kandidaten de taak om zich niet van de wijs te laten brengen.