Bij aanvang van de opdracht moet de groep binnen twee minuten beslissen wie van hen kosteloos een joker krijgt om het verlies van de gehele pot van 2000 euro te voorkomen. De rest gaat in duo’s een potje “Joker Toren” spelen en maakt daarmee ook kans op een joker, of zelfs jokers. De kandidaten kiezen allemaal een partner in de wetenschap dat de één veel te winnen heeft en de ander veel te verliezen.

Joker Toren is een spel dat bestaat uit 54 houten blokjes en opgebouwd is uit 18 lagen. Er zitten 4 complete Mol logo’s in, 4 keer het cijfer 2 en 30 blanco blokjes. De toren wordt random opgebouwd maar de blokjes met opdruk moeten naar boven gericht zijn.

Bij het spel gaat het erom zoveel mogelijk jokers te verzamelen zonder de toren om te gooien. Een joker bestaat uit 3 houten blokjes die een Mol logo vormen. Die moet je dus zien te verzamelen. Het getal 2 geeft het aantal jokers aan dat je extra kunt verdienen – mits je een joker hebt samengesteld. Degene die de toren niet omgooit wint hetgeen dat hij tijdens het spel heeft verzameld.