In de bosjes staat een rek met verschillende glazen flessen en blikken erop. De kandidaten mogen één voor één proberen een fles raak te schieten. Dit gebeurt in twee rondes.

Opdracht 1: Schieten: In de bosjes staat een rek met verschillende glazen flessen en blikken erop. De kandidaten mogen één voor één proberen een fles raak te schieten. Dit gebeurt in twee rondes. Als iemand een fles van de bovenste rij schiet, wint hij daarmee Topitos. De middelste rij staat voor potgeld. Op de onderste rij flessen staan de namen van de kandidaten. Als een naam wordt geraakt, betekent dit dat de betreffende kandidaat niet meer mag schieten en dat eerder geraakte Topitos of geld van deze kandidaat ongeldig zijn.

Opdracht 2: Seinen: De kandidaten verdelen zich in drie teams van twee en twee eenlingen. Eén team moet bestaan uit een lange en een korte kandidaat en dat worden dus Dunya en Coen. Zij gaan naar een uitkijkhut dat uitkijkt over een meer. Edo en Regina zitten samen in een roeibootje op het meer. Patrick en Dennis staan aan de kant van het meer en Georgina en Joris zit elk in hun eigen uitkijkpost aan weerskanten van het meer. Annette is vanwege ziekte afwezig.

Opdracht 3: Bagage: De negen kandidaten zitten temidden van al hun bagage. Ze mogen in totaal maar 100 kilo meenemen. Ze hebben tien minuten om alles te herpakken. Daarna moeten ze één voor één hun bagage wegen. Op voorwaarde dat het totale gewicht onder de 100 kilo blijft, levert iedere kilo van de láátste deelnemer die zijn bagage weegt, 100 euro voor de pot op.

Bekijk aflevering 3 van WIDM seizoen 8.