Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Vragen over de Wie is de Mol? app

Help! Mijn account werkt niet

Voor elk seizoen in de app moet je een nieuw account aanmaken. In verband met de aangescherpte privacyregels wist AVROTROS vlak na de finale de database. Iedere speler in de app moet dus voor ieder seizoen een nieuw account aanmaken. Heb je een nieuw account aangemaakt, maar heb je problemen met inloggen? Lees hieronder verder. 

Help! Ik heb problemen met inloggen/geen herstelcode ontvangen

Je krijgt alleen een herstelcode als je je hebt geregistreerd met je e-mailadres. 
Je kunt je op drie manieren registreren voor de Wie is de Mol? app:

  • Via Google- account (het account dat op je toestel is ingelogd)
  • Via een Apple-account
  • Via een e-mailadres. 

Je hebt je dus waarschijnlijk aangemeld via een Google- of Apple- account. Druk op de betreffende knop bij het inloggen en je speelt weer mee! 

Help! Ik kan de app niet downloaden!?

De app van Wie is de Mol is beschikbaar voor Android met besturingssysteem 10 en hoger (voor Apple is dat iOS 15). Voldoet jouw toestel niet aan de juiste versies, dan kun je helaas de app niet downloaden.

Help! Ik kan mijn punten niet insturen!

Wat vervelend dat het niet mogelijk is om je punten in te sturen. Mogelijk heeft dit te maken met de instellingen van je lettertype en grootte. Probeer je lettergrootte eens te verkleinen, mogelijk komt dan de groene knop met 'insturen' tevoorschijn. Je punten zijn pas ingestuurd waarneer je op de groene knop 'Insturen' hebt gedrukt. 

Help! Mijn punten zijn niet verdubbeld.

Wat vervelend dat je punten niet zijn verdubbeld! Helaas kunnen wij dit niet voor je doen. 
Zorg ervoor dat je bij het insturen van je punten verbonden bent met het internet, dat je je punten hebt ingezet voordat de aftelklok op 0 staat én dat je ook echt op de knop ‘Punten insturen’ drukt. Als je op deze knop hebt gedrukt staat er vervolgens ‘Punten ingestuurd’. Je kunt je punten namelijk inzetten tot vlak voordat de kandidaten in de uitzending starten aan de test, wacht niet tot het laatste moment. 

Help! Ik ben al m’n punten kwijt!

De punten die je inzet op de afvaller, ben je kwijt. Dus als jij al je punten hebt ingezet op de afvaller, kun je met dit account niet meer meespelen met het verdenkspel. Je kunt nog wel wekelijks de testvraag beantwoorden. Wil je nog verder spelen? Dan kun je natuurlijk altijd een nieuw account aanmaken in de app. 

Hoe zit het met de puntenberekening? 

Punten die je inzet op de afvaller, raak je kwijt. Punten die je inzet op kandidaten die door zijn, worden verdubbeld. (Niet het dubbele erbij opgeteld!).
Als je dus 100 punten inzet op kandidaten die niet afvallen, heb je na de berekening 100 x 2 (verdubbelen) = 200 punten. De molbonus en de punten die je verdient met het beantwoorden van de vragen, worden na de finale bij je score opgeteld. 

Wanneer komt de testvraag online? 

Maandagochtend om 10.00 uur komt de testvraag live in de app. Je hebt 48 uur om deze te beantwoorden. Let op, je kunt slechts 1x een antwoord selecteren. Dit is een officiële testvraag uit de aflevering van Wie is de Mol?, een vraag die de kandidaten dus ook hebben moeten beantwoorden. Is er in de aflevering geen test geweest? Dan komt er op maandag ook geen testvraag online in de app. 

Ik heb een verkeerde speler toegevoegd aan de poule. Hoe verwijder ik deze? 

Je kunt geen spelers verwijderen uit een poule. Je zult een nieuwe poule moeten aanmaken. Om te voorkomen dat je een verkeerde speler uitnodigt, is het handig om spelers uit te nodigen met een uitnodigingslink. Je kunt spelers dan uitnodigen via bijvoorbeeld e-mail of whatsapp.

Wat is de molbonus? 

Na de finale worden alle punten die jij in de verschillende spelrondes hebt ingezet op de juiste Mol als bonus opgeteld bij je eindscore. Daarnaast ontvang je 500 punten extra per goed beantwoorde testvraag. In je tijdlijn kun je zien of en wanneer je deze bonus hebt ontvangen. De speler met de hoogste totaalscore is de winnaar van de poule.

Wat als er geen afvaller is in de aflevering? 

Als er in de aflevering geen afvaller is, worden al je punten verdubbeld. Je hebt namelijk geen punten ingezet op de afvaller. 

In welke landen is de app te gebruiken?

De applicatie is alleen te gebruiken in Nederland, Engeland, Duitsland, België, Luxemburg, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Zwitserland en Oostenrijk.

Hoe verwijder ik mijn account?

Om uw account te verwijderen druk je rechtsboven op je profiel. Vervolgens druk je op profiel bewerken. Vervolgens druk je op het prullenbakicoon en op de knop 'Verwijder mijn account'. Let op: al je gegevens gaan verloren en kunnen niet meer hersteld worden. 

Vragen over de afleveringen van Wie is de Mol? en MolTalk

Kan ik Wie is de Mol?/MolTalk kijken in het buitenland?

Zowel Wie is de Mol? als MolTalk zijn alleen online terug te zien binnen het Koninkrijk der Nederlanden (Nederland + Bonaire, St. Eustatius en Saba).
Voor houders van een NPO Plus abonnement geldt dat ze de programma's binnen de Europese Unie kunnen terugkijken.

Hoe kan ik Moltalk bijwonen?/ Hoe kan ik de finale bijwonen?

Er zijn nog enkele tickets beschikbaar. Ook kun je wekelijks deelnemen aan de prijsvraag op de site om twee toegangsbewijzen voor Moltalk te winnen.

Wanneer is de finale van Wie is de Mol? 

De finale van Wie is de Mol? is op zaterdag 9 maart 2024.

Waar moet ik zijn voor feedback over de uitzending? 

Je feedback is in goede orde ontvangen bij [email protected].