Alle kandidaten verspreiden zich over de ?Mid level escalators?, een netwerk van twintig openlucht-roltrappen.

Alle kandidaten verspreiden zich over de ‘Mid level escalators’, een netwerk van twintig openlucht-roltrappen die voetgangers van de lager, naar de hoger gelegen gebieden op Hongkong Island brengen. Eén kandidaat wordt door de anderen aangewezen als iemand  die “het vertrouwen van de groep geniet”. Hij gaat bovenaan de roltrappen staan en kan via een zendertje alles horen wat er vanaf nu gezegd wordt.

 

De kandidaat die onderaan de roltrappen staat krijgt een lijst van twintig woorden die hij uit z’n hoofd moet leren. Daarna gaat hij één roltrap omhoog en daar staat de volgende kandidaat aan wie hij de woorden doorgeeft. Die gaat op zijn beurt verder omhoog en geeft de woorden door. Enzovoort.

 

Vlak voordat de laatste kandidaat helemaal bovenkomt, krijgt degene die alles heeft kunnen meeluisteren de kans om een andere kandidaat uit de reeks aan te wijzen die meer woorden goed heeft onthouden dan degene die laatste in de rij is. Hoe lager die kandidaat staat op de keten van roltrappen, hoe minder geld dat oplevert.