Wie is de Mol?

search
Dagboek van de afvaller: Justin Mooijer

Dagboek van de afvaller: Justin Mooijer

Het is natuurlijk nu al enige tijd sinds mijn De Mol avontuur echt begonnen is, en dat was de casting, waarbij ik vanaf moment één met wat ongeloof het gesprek gevoerd heb…

Word ik nu echt gevraagd voor Wie is de Mol? Niet dat ik er misschien nooit van heb durven dromen, dat absoluut wel, maar het voelde toch ergens als iets onbereikbaars…

Maar zo gezegd zo gedaan; ik ga meedoen aan Wie is de Mol? Vol enthousiasme en geheimen ben ik er helemaal ingestort. Lekker veel afleveringen kijken, online speuren over de theorieën, zelf veel scenario’s en tactieken bedenken. Maar zoals blijkt kun je nog zoveel van tevoren bedenken; je weet niet waar je naartoe gaat en wat er allemaal te wachten staat… Zoals de opdrachten en het spel van de medekandidaten.

Dan is de dag daar: onderweg naar Schiphol, vol spanning en vragen, want wat wordt het land? JAWEL MEXICO! Wat te gek, zelf nog nooit geweest dus extra leuk want met dit programma ga je alleen maar te gekke dingen doen en herinneringen creëren die je bij zullen blijven. Eenmaal aangekomen begon voor mij het spel direct in mijn hoofd: wie is er te vertrouwen, wie vertoont er raar gedrag of wie is er mega relaxed omdat diegene al precies weet wat er gaat gebeuren?

En zo begint ook de eerste opdracht gelijk; een groot feest, veel geschminkte mensen in een erehaag, dansende stellen, muziek en veel vertier en dan de mega mysterieuze waarzegster. Kies een kaart en vind je symbool. Als een kip zonder kop ben ik op zoek gegaan, allicht te enthousiast want vinden lukte niet. De Mol was je te snel af… WAT?? SORRY?? Heeft de Mol meegekeken?

Had ik me moeten omdraaien en had ik kunnen zien wie er mee keek?

PANIEK!

Gelukkig lukte het de groep om bij de speeddate ronde alle vrijstellingen weg te spelen met veel geld in de pot. De pot die bewaar ik wel dacht ik, dan heb ik iets van houvast en controle op iets, want verder is er weinig te controleren in dit spel. Wat meer gesetteld in mijn hoofd is de focus terug!

Tijd voor de Molympische Spelen… en wat gebeurde daar toch allemaal?! Het voelde soms als een wervelwind van Molacties en ook zo machteloos op de tribune. Nul euro in de pot maar wel mocht ik om onze Molympische Spelen af te sluiten de Molypische vlam aansteken… Een vlam die sinds 1986 niet meer gebrand heeft. Een ontzettend bijzonder moment en iets wat mij altijd bij zal blijven als een highlight van dit avontuur!

Nog een mega highlight is natuurlijk de klim de berg op. Als waaghals mee de auto in, uren rijden en aankomen bij een spannende opdracht. Als ik van tevoren geweten had dat dit de opdracht was had ik het misschien helemaal niet gedaan, maar als ik er ben en ze zeggen dit is wat je nu gaat doen dan ga ik ervoor. Hoog en spannend maar ontzettend prachtig, het uitzicht maar ook het gevoel met de groep. Desalniettemin is er niet veel verdiend en heeft de rest van de kandidaten mogen chillen aan het zwembad wat je dan direct weer even terug op de grond zet want wieeeee is hier aan het mollen??

Misschien is het tijd om wat verwarring of achterdochtigheid in de groep te gooien. Dus ik trek wat geld uit de pot, kondig dit aan bij de groep en ben vooral benieuwd hoe ze er verder op reageren. Vlak voor de test zijn er vraagstukken rondom mij en hopelijk vooral veel verdenking.

Na de tweede test krijg ik geen scherm te zien maar ben wel door en door gaan we. We zitten snel aan tafel voor een pub quiz waar de groep heel enthousiast in mee gaat en ik denk alleen maar: tegenschoppen, hysterie creëren en niet al dat geld uitgeven met al die twijfel!! Ging het uiteindelijk veel beter dan we dachten en zijn we helemaal niet zoveel geld verloren… Door naar de volgende opdracht! Of… toch niet… Eerst een test, met toekomstvragen, oh neee!! Je ziet de paniek in mijn ogen. Hoe kan ik nou de toekomst voorspellen? Hoe kan ik de mensen krijgen waar ik ze wil hebben? Wat een test….

Zo is de assertiviteit zoals ik die altijd heb wel al wat minder maar ook niet heel erg want laat mij dan maar naar het hotel gaan en foto’s met tekeningen matchen. Dit voelde ook goed, al zat ik niet lang daarna in de ring op een stoeltje met veel twijfel over mijn test.

Een rood scherm, kak, dit is dan toch het einde. Gesprekje met Rik en hup de bus in…naar Jip en Babs lekker knuffelen en een paar tequila klappen, maar niets is minder waar! Eenmaal in de bus zag ik een tablet en ik krijg een topito… daar is die fantastische waarzegster weer met een cryptische boodschap en een TOPITO! Dan toch een topito te pakken! YEEEEYYY

Maar wat nu? Wat gaat er gebeuren? Wat betekent dit?

Ik leg mijn topito onder mijn kussen en bewaak hem met mijn leven!

-Justin

Meer aflevering 3?

Ook interessant