De kandidaten zijn onderweg naar Santander en maken een tussenstop in Guatapé. De roemruchte drugsbaas Pablo Escobar, die Colombia lange tijd in zijn greep hield, vertoefde er vaak in zijn buitenhuis. De kandidaten doen er een opdracht waarbij ze om zoveel mogelijk geld te verdienen voor de pot goed moeten samenwerken, maar ook de juiste keuzes moeten maken. 

Drie in kooien ingesloten boten worden tijdens de opdracht van de start naar de finish gesleept. Van geld verdienen naar geld verliezen; in elke boot ligt namelijk een geldklok die loopt van 0 euro naar min 750 euro gedurende de tijd die de boot erover doet om versleept te worden van de start naar de finish. Het bedrag dat over de finish vaart wordt min geld. Het bedrag dat terugvaart naar de start wordt plus geld. De verplaatsing van de ingesloten boten kunnen de kandidaten stoppen door elkaar voor de finish te bevrijden en terug te varen naar de start. Bevrijden kan door de juiste code in te voeren op het slot waarmee de kooien dicht zitten. De code is op de buitenkant van elke kooi zichtbaar, en hangt op volgorde. 

Hoeveel geld de kandidaten verdienen is een kwestie van op het juiste moment beslissen welke kant het op moet gaan. Maximaal kunnen ze 2250 euro verdienen, 750 euro per bootje.   

De kandidaten moeten 4 duo’s vormen; 1 duo kan de andere 3 opgesloten duo’s bevrijden. De speeltijd is 35 minuten.