Lees de hints en verborgen aanwijzingen naar de Mol van dit seizoen Wie is de Mol? hier!

De grootste hint naar de identiteit van de Mol zat dit seizoen in de leader.

Elke aflevering werd één opdracht vervangen door puzzelstukken op een meer. Als je de eerste letters van de namen van de opdrachten door elkaar husselt krijg je MOL IS IV. IV is het Romeinse cijfer voor 4. Een verwijzing naar de Mol. Merel komt als vierde persoon in de leader voor. Bovendien vormen de puzzelstukken samen een portretfoto van de Mol. De mannen in het water namen de Mol “Op Sleeptouw”, de titel van aflevering 1.

Als vanouds wijzen alle andere afleveringstitels ook naar de Mol.

“Uitgerekend”, de titel van aflevering 2, refereert aan de Mol die er tijdens de opdrachten op uit is om zelf het beste te krijgen. Bij “Ver Tellen” probeert de Mol zo min mogelijk geld te verdienen door verkeerde antwoorden te geven. En bij “Uit Stralen” nam de Mol geld weg van het laserparcours. De kandidaten konden allemaal hetzelfde geldbedrag verdienen maar niemand heeft dat uitgerekend.

De titel van aflevering 3 was “Niet Gered”. De Mol verloor de opdracht “Stapelgek” door de jokertoren te laten vallen. Tegenstander Evelien won drie jokers en de Mol had “drie tegen”. Een anagram van de afleveringstitel. En bij de laatste opdracht “Op Treden” heeft de Mol het niet gered om in het bijzijn van de hele groep ervoor te zorgen dat ze voor 30 minuten zouden gaan, terwijl ze 45 minuten hadden afgesproken. Ook de opdrachttitels van deze aflevering wijzen naar de Mol. Bij “Vlag Uithangen” is de Mol in een shot te zien met de vlag van Colombia. En de Mol was “Stapelgek” door een blokje met het woord Mol erop op het voorhoofd te houden. Om met de woorden van de Mol zelf te spreken: “Je zou bijna denken dat het een aanwijzing is.”

De afleveringstitel “Drukker Worden” verwijst naar de Mol die het in het hotel steeds drukker ziet worden na de executie op de daken. En verderop in aflevering 4 wordt er tijdens de opdracht “Serenade” ook gehint naar de identiteit van de Mol. Op een balkon staat de tekst: “Het balkon van Merel eindigt op 13”. De dertiende letter van het alfabet is M. De M van Mol en Merel. Bovendien staat de Mol tijdens de opdracht op het goede balkon en zegt dan letterlijk: “Ik sta goed. Ik sta sowieso goed want ik sta op 13.” Een verwijzing naar haar voorkennis en dus naar haar identiteit. Maar een Mol zou dat natuurlijk nooit doen. En dus staat ze op het einde van de opdracht op het verkeerde balkon.

De titel van aflevering 5 was “Verblindend”. De Mol verblindt Robèrt door samen met hem de opdrachten “Straatbeeld” en “Sleutelhanger” goed uit te voeren. Hij ziet haar niet langer als hoofdverdachte en valt af.

Aflevering 6 heeft als titel “Uithalen”. Het is een verwijzing naar het uithalen van een Mollenstreek tijdens de opdracht “Links/Rechts”. Op het einde van de opdracht bedraagt het totaalbedrag van de enveloppen 1200 euro, terwijl er 1900 euro te verdienen viel. Wie dat had uitgerekend, een verwijzing naar de titel van aflevering 2, had kunnen bedenken dat er tijdens de opdracht “Uitstralen” geld is verduisterd dat nu goed van pas kwam. De Mol haalde hoge geldbedragen uit haar enveloppen en stopte er lagere in. De titel van aflevering 9 was “Drijfveer”. Bij de opdracht “Stamhoofd” kwamen er houten schijven voorbijdrijven die door de Mol in het water zijn gegooid, het hoedje van de Mol dreef weg en later was de Mol in beeld met een veer. Daarnaast waren bij de opdracht “Doordraaien” niet alleen de platen van de kandidaten te horen maar ook de volgende nummers: 24k Magic, I’m Coming Out, Vision of Love, Ride Wit Me. De eerste letters van de laatste woorden vormen MOL M. Een directe verwijzing naar Mol Merel. En tenslotte, tijdens dezelfde opdracht was alleen de guilty pleasure van de Mol niet te horen. Een mol houdt zijn pleziertjes liever geheim.