De kandidaten moeten binnen een bepaalde tijd op het eindpunt aankomen, met zoveel mogelijk geld. Ze mogen geen geld halen op de geldpunten die op hun eigen plattegrond staan en ze mogen elkaar niet tegenkomen.

Opdracht 1: Cruiseschip: De kandidaten moeten binnen een bepaalde tijd op het eindpunt aankomen, met zoveel mogelijk geld. Ze mogen geen geld halen op de geldpunten die op hun eigen plattegrond staan en ze mogen elkaar niet tegenkomen. Als dat gebeurt, zijn ze uit het spel, met hun gevonden geld. Ze hebben contact per porto.

Opdracht 2: Tijdklok: Op tafel staat een kist met een klok. De kandidaten hebben 15 minuten de tijd om daarmee een tijdwaarnemingsysteem te bedenken. Daarna gaat de kist op slot. Als het de kandidaten lukt om de klok om 12 uur die nacht stil te zetten, verdienen ze 3000 euro. Ze hebben een speling van twee minuten voor en na twaalf uur.

Opdracht 3: Grot / Kaarten: De kandidaten staan op een rotsachtig gebied, waar ook vier vlaggen staan. Ieder team moet op zoek naar twee speelkaarten, die liggen onder de vlaggen. Het team dat weet welke kaarten missen in een hele stack speelkaarten mag hiernaar op zoek. Het gaat om een vrijstelling dus het is zaak de twee kaarten zo snel als mogelijk te vinden.

Bekijk aflevering 9 van WIDM seizoen 8.