Wie is de Mol?

search

Besluit

Met nog acht kandidaten in het spel reist de groep verder door Toscane. De olijfboomgaarden zijn het strijdtoneel en het is de vraag of dit gebied voor de kandidaten net zo waardevol kan zijn als voor de lokale bevolking.

In het jubileumseizoen krijgen tien oud-deelnemers een herkansing. Nog één keer! Een tweede kans! Spelen ze het spel dit keer anders? In het prachtige Italië, in Toscane, starten zij hun zoektocht naar de Mol. Hier ligt de oorsprong van de Renaissance, wat letterlijk 'wedergeboorte' betekent. De ideale regio voor tien oud-deelnemers om opnieuw jacht te maken op de Mol.

Opdrachten aflevering 3: 

 • Sleutel Bos Preloader video
  • Jubileumseizoen Aflevering 3

  Sleutel Bos

  Sleutel Bos
 • Meer of min Preloader video
  • Jubileumseizoen Aflevering 3

  Meer of min

  Meer of min
 • Fortuin Preloader video
  • Jubileumseizoen Aflevering 3

  Fortuin

  Fortuin

Opdracht 1: SLEUTEL BOS

De kandidaten bevinden zich geketend aan olijfbomen met meer sleutels dan sloten. Lukt het ze om het geld dat op hun naam staat te verdienen?  De kandidaten kunnen hun bewegingsruimte vergroten door sloten te openen. Vervolgens kunnen het geld pakken en doorgeven aan de juiste medekandidaat. Soms moet dat via een ander. Het geld dat uiteindelijk bij de juiste kandidaten terecht is gekomen komt in de pot en dat kan oplopen tot 2000 euro.

Opbrengst: 1300 euro

De groep komt aan bij het dorp Pitigliano. Een dorp van tufsteen waar de kenmerkende rotswand overgaat in uit tufsteen gehakte huizen. Sommige huizen hebben rode luiken met -200 euro erop. Het is aan de kandidaten om zoveel mogelijk van die luiken te openen.

Opdracht 2: MEER OF MIN

Een deel van de groep heeft uitzicht op het dorp en kan de rode luiken goed zien. De anderen zijn in het dorp en moeten op zoek naar de huizen waar de luiken bij horen. Als het lukt om alle luiken te openen kunnen de kandidaten 2000 euro verdienen. 

Opbrengst: 1000 euro

Bij het middeleeuwse Fort Radicofani komen de kandidaten in actie. 

Opdracht 3: FORTUIN

De kandidaten moeten een aantal uitdagende deelopdrachten uitvoeren. Hoe meer opdrachten ze goed uitvoeren, hoe meer kans ze maken op geld voor de pot, tot 1600 euro. 

De deelopdrachten variëren van fakkels gooien tot het een bouwen van een ladder. Iedere geslaagde opdracht levert twee schilden op. Na afloop mogen alle kandidaten pijl en boog schieten en proberen de schilden te raken. Elk geraakt schild levert 200 euro op.

Opbrengst: 1200 euro

Dan is het tijd voor test en executie. Als de kandidaten een groen scherm hebben gezien, moeten ze opstaan en meteen vertrekken. De laatste drie kandidaten zijn Ron, Horace en Patrick. Horace krijgt een rood scherm te zien. Hij moet in aflevering 3 het jubileumseizoen van Wie is de Mol? verlaten. 

Meer bij aflevering 3

Ook interessant