Wie is de Mol?

search
Dagboek van de winnaar

Dagboek van de winnaar

Meedoen aan Wie is de Mol? was altijd al mijn grote droom. Jarenlang keek ik met grote ogen naar sluwe streken van meesterlijke mollen als Dennis en Kees.

In 2018 kreeg ik hèt befaamde belletje: “Wil je met ons mee op reis voor seizoen 19?”. Nog voordat het team hun zin af kon maken, zei ik al gillend ja! Mijn droom... het gaat gebeuren, ik ga mee! Stiekem had ik al vaak in de spiegel “geoefend” hoe ik als mol naar voren zou stappen, apetrots de winst in ontvangst nam, of vredevol m’n verlies zou pakken. Alle scenario’s in vijftig verschillende versies kwamen voorbij.

En dan klopt het leven aan, en trekt je zonder pardon die droom weer uit. En wordt duidelijk wat ècht belangrijk is in het leven: Gezondheid en geluk, en dan vooral die van je familie. Net op tijd ben ik thuis om afscheid te nemen van m’n kleine broertje, die ook ongelofelijk fan was van het programma, en wat beteuterd constateert dat ik niet gewonnen heb, haha.

Een tweede kans. Een nieuw avontuur om èxtra van te genieten, maar ook om hopelijk één van die vijftig scenario’s in de spiegel uit te laten komen! Nikkie, de winnaar van het jubileumseizoen

Een wervelwind gaat voorbij en op een willekeurige dag gaat de telefoon nog een keertje: “Stel, we maken een seizoen waar oud kandidaten een tweede kans krijgen... zou je dan ja zeggen?”. Ik krijg het warm en het zweet breekt me uit. “Een tweede kans?!” In traditie kan het team niet eens antwoord geven of ik heb alweer ja gegild.

Een tweede kans. Een nieuw avontuur om èxtra van te genieten, maar ook om hopelijk één van die vijftig scenario’s in de spiegel uit te laten komen! En voordat ik het weet sta ik daar... in Italië. Dit keer voelt alles anders... ik sta er niet alleen voor. Ik voel ‘m. Ik voel z’n kracht en elke keer weer heb ik ‘t gevoel dat ‘ie me de goede richting op laat kijken. Mikai...

Een van de vijftig scenario’s is uitgekomen! Namelijk dat ik apetrots die winst heb gegrepen... maar toen, in de spiegel, deed ik het alleen. Dit seizoen deed ik het samen, maar vooral vóór Mikai. Hopelijk geniet je van onze overwinning daar boven vriendje!

Lees de andere dagboeken 

Ook interessant