Wie is de Mol?

search

Geheime aanwijzingen uit seizoen 22 van Wie is de Mol?

Na de spannende ontmaskering is de Mol bovengronds. Deze Mol bereikte de laagste pot ooit en heeft menig opdracht met lef gesaboteerd. Maar er waren meer aanwijzingen naar Everon te vinden!

Geheime aanwijzingen

Er zaten namelijk geheime hints in de uitzendingen, die je naar de Mol konden leiden. In de eerste aflevering van dit seizoen zaten maar liefst vier aanwijzingen naar Everon verstopt. Voorafgaand aan de eerste opdracht vertelde Rik de kandidaten in welk team ze waren

Ingedeeld door de Mol: ‘Aftroeven’ of ‘Troeven’. De enige die niet te horen kreeg in welk team hij was ingedeeld, was Everon. Waarom? Omdat hij wist hoe het zat.
 

Fresia en Everon
Fresia en Everon

Ook droeg de Mol een shirt met op de achterkant ‘Bird 33’. Hier kun je meerdere hints uithalen:
Dit 22e seizoen deden er 11 kandidaten mee: 22 + 11 = 33. Bij de opdracht ‘Avondklok’ moesten de kandidaten de klok op de tablets stopzetten op 11:22 uur: 11 + 22 = ook 33.
En ‘Bird’ verwijst naar de Albanese vlag. Daar staat een tweekoppige vogel op. En de Mol heeft ook twee gezichten.

De Albanese vlag
De Albanese vlag

Bij de deelopdrachten in de opdracht ‘(Af)troeven’ moesten de kandidaten stokken verplaatsen om een kloppende rekensom te maken. Er lag: 3-0=5. In die getallen had je de geboortedatum kunnen zien van de Mol: 30 mei. En wie proostte vervolgens triomfantelijk op het feit dat er na deze opdracht welgeteld 0 euro was verdiend voor de pot? Everon.
 

Laetitia en Welmoed
Laetitia en Welmoed

Op het einde van de opdracht ‘Reddingsactie’ in aflevering 6 geeft Rik de kandidaten een duidelijke aanwijzing: “Ik hoop dat jullie na deze opdracht meer te weten zijn gekomen over de Mol in jullie midden.” Wie stond er midden in het speelveld? Everon.

Ook als je kijkt naar de leeftijden van alle kandidaten uit dit seizoen is het Everon die in het midden staat:

 • Laetitia - 29
 • Sahil - 29
 • Hila - 29
 • Fresia - 30
 • Welmoed - 31
 • Everon - 39
 • Kim-Lian - 41
 • Glen - 42
 • Arno - 53
 • Thomas - 53
 • Suzanne - 59

En er was een ‘initialen hint’ naar Everon Jackson Hooi: De letters E en H zijn te zien in het patroon van het tapijt waar Rik op staat tijdens de uitleg van de opdracht ‘Carpet diem’, in aflevering 8. De eerste letters van de voor- en achternaam van de Mol.

Verwijzingen in titels

Heb je wel eens op de titels in de afleveringen gelet? Verschillende titels van de afleveringen en opdrachten verwezen naar de Mol.

Aflevering 2
De titel van aflevering 2 is ‘Zwijgen’. Bij de opdracht ‘Prikactie’ wil de Mol per se als laatste de jeep op om zo min mogelijk gouden ballonnen lek te prikken. En je kent het spreekwoord ‘spreken is zilver en zwijgen is goud’.

Aflevering 3
Aflevering 3 kreeg de titel ‘Nietszeggend’. Dit slaat op Everon die met de katapult een voetbal in het goede doel schoot, maar wiens schot uiteindelijk nietszeggend was omdat het werd vereffend met de foute goal van Arno.

Laetitia en Everon
Laetitia en Everon

Aflevering 5
Aflevering 5 heet ‘Kettingreactie’. Bij de opdracht ‘Uit de lucht gegrepen’ komt Everon niet los waardoor niet alleen hij maar ook Hila geen geld verdient voor de pot. Een kettingreactie.

En bij de opdracht ‘Zwanenmeer’ kan er door Everon en Laetitia een tijd lang niet via de portofoon gecommuniceerd worden met de anderen, doordat de Mol de portofoon in een onbewaakt moment op een ander kanaal zet. Ook een kettingreactie.

Aflevering 8
‘Mollenvanger’ is de titel van aflevering 8. Uit dat woord kun je van alle kandidaten die toen nog in het spel zaten, alleen de naam van de Mol halen: Everon.

Daarnaast waren er dit seizoen een aantal opdrachttitels die naar Everon verwezen: ‘Net of net niet’, ‘Binnen en buiten bereik’, ‘(Af)troeven’. Een hint naar de soap waarin hij als acteur te zien is, die ook bestaat uit tegenovergestelde woorden: Goede Tijden, Slechte Tijden. En waarvan in aflevering 7 de uitzendtijd te zien was op de klokkentoren in het kasteel van Gjirokastër: van acht uur tot net iets over half negen.

De kasteelklok
De kasteelklok

Meer Wie is de Mol?

Ook interessant