Wie is de Mol?

search
Opdracht 1: Op je tellen passen

Opdracht 1: Op je tellen passen

De kandidaten gaan ziplinen.

Aan het begin van de opdracht kiest iedere kandidaat een buideltje uit waar geld voor de pot in zit. De buideltjes zitten op slot en de kandidaten weten niet in welk buideltje welk bedrag zit. Onderweg komen de kandidaten afbeeldingen tegen van mythologische Maya-wezentjes: de Aluxes. Bij deze afbeeldingen staan namen van lichaamsdelen in het Yukateeks Maya beschreven. Deze namen moeten de kandidaten onthouden om aan het einde van het parcours vragen te kunnen beantwoorden. Als ze de antwoorden weten zullen ze de sleutels van hun buideltjes vrijspelen en geld verdienen. Het einde van de opdracht bereiken is geen gegeven.

Onderweg kunnen de kandidaten namelijk afvallen in een duel tegen de Mol. Op drie punten op de route staat een puzzelopdracht klaar. Deze puzzelopdrachten lopen op in moeilijkheidsgraad. Het principe van iedere puzzelopdracht is hetzelfde. De kandidaat krijgt vijf schijven met getallen en de opdracht is om de rekensom te verzinnen waardoor deze getallen per schijf uitkomen op het getal 24. 

Ze noteren hun berekeningen op een bord. Op een scherm is de Mol te zien die dezelfde puzzels oplost. Als de Mol eerder dan de kandidaat alle vijf de oplossingen heeft ingevuld eindigt de tijd voor de kandidaat en wordt de kandidaat achtergelaten in de jungle. Daardoor verliezen ze zowel het buideltje met geld, als de informatie die diegene heeft onthouden. Als een kandidaat de puzzels sneller oplost dan de Mol mag diegene samen met de rest van de groep verder ziplinen.

Met deze opdracht konden de kandidaten maximaal 4.000,- euro verdienen. 

Opbrengst

€1.000,-

Meer Wie is de Mol?

Ook interessant