Wie is de Mol?

search
Aflevering 2 - Open vizier

Aflevering 2 - Open vizier

Het eerste rode scherm is een feit. Direct na de eerste eliminatie staan de overgebleven negen kandidaten voor een nieuwe uitdaging. Lees hier alles over de opdrachten.

Opdracht 1: Fortvluchtig

De kandidaten moeten met zoveel mogelijk geld op zak uit het fort ontsnappen. Dat is precies wat de bewakers van dit fort niet willen. In zes kamers ligt geld, in totaal 1000 euro. De opdracht is om dat bedrag binnen een kwartier het fort uit te krijgen. 
Wanneer iemand een kamer betreedt gaat daar een bewaker heen om de deur te blokkeren. Tot het moment dat de bewaker bij de deur is hebben de kandidaten de tijd om het geld vrij te spelen. Als het alle kandidaten lukt om op tijd uit het fort te ontsnappen verdienen ze nog eens 500 euro voor de pot. 

Met deze opdracht konden de kandidaten maximaal 1.500,- euro verdienen.

Opbrengst:

€350,-

Opdracht 2: Lost in translation

Vijf kandidaten runnen een restaurant waar 24 hongerige gasten komen lunchen. Per juist uitgeserveerde bestelling verdienen zij 50 euro. Wat dit lastig maakt is dat de gasten alleen Arabisch spreken. 

Om deze taalbarri√®re te overbruggen kunnen ze bellen met hun medekandidaten. Zij bevinden zich op een basisschool verderop in Muscat. De leerlingen helpen met het vertalen van zoveel mogelijk bestellingen en moeten ondertussen woordjes leren. 
Zij kunnen aan het einde van de opdracht 300 euro per woord verdienen tijdens een overhoring.

Met deze opdracht konden de kandidaten maximaal 2.400,- euro verdienen.

Opbrengst:

€800,-

Bekijk aflevering 2 op NPO Start 

Meer Wie is de Mol?

Ook interessant